Un produs de patiserie și umplutură foarte gustos, venit din sudul Europei: empanadas, un fel de shaorma cu de toate. Puneți ce vă place!
Empanadas cu salam şi caşcaval. Rețeta
Aceste plăcinţele cu aluat fraged şi umplutură bogată este unul dintre produsele de patiserie și umplutură, obișnuite în culturile din sudul Europei, America Latină, Indoneziană și Filipine. Numele provine de la verbul spaniol empanar și se traduce prin înfășurat sau acoperit în pâine.
Ingrediente
Pentru aluat
- 400 g făină
- 170 g unt
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 100 ml lapte
Pentru umplutură
- 70 g pastă de tomate
- 2 cepe roşii
- 100 g salam
- 100 g şuncă
- 2 fire ceapă verde
- 150 g caşcaval
- 1 ou, pentru uns
Mod de preparare
- Într-un blender, se pune făina, untul, oul, praful de sare şi laptele. Mixați până obţineți un aluat omogen, pe care îl înfurați în folie de plastic şi îl dați la frigider 1-2 ore.
- Apoi, întindeți o foaie din aluat şi cu ajutorul unui inel metalic sau al unei căni decupați cercuri cu diametrul de 7-8 cm.
- Ungeți fiecare cerc cu puţină pastă de tomate şi adăugați felii subţiri de ceapă roşie şi de salam, şuncă tăiată cubuleţe, ceapă verde şi caşcaval ras.
- Apucați două margini opuse şi strângeți aluatul în jurul ingredientelor, apoi sigilați bine marginile.
- Aşezați plăcinţelele în tăvi cu hârtie de copt, le ungeți cu ou bătut şi le puneți în cuptor 20 de minute, la 200 °C. Gata!
Pauza de masă trebuie respectată cu sfințenie. Iată de ce
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook