Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitură cu dovleac și nucă de cocos

Prăjitură cu dovleac și nucă de cocos
O prăjitură perfectă pentru toate anotimpurile. Amestecul aromelor de dovleac cu cocos fac din ea o adevărată savoare.

Foarte gustoasă, ușor de preparat și cu o textură minunată, este această prăjitură cu dovleac și nucă de cocos. E delicioasă, aromată și colorată.

Ingrediente pentru prăjitură cu dovleac și nucă de cocos

5 ouă medii

5 linguri zahăr(100 g)

500 g dovleac plăcintar, ras

3 plicuri zahăr vanilat

1/2 linguriță scorțișoară

1 lingură zeamă de lămâie

125 ml ulei de măsline

125 g făină

50 g pesmet

50 g nucă de cocos

1 plic praf de copt

un praf sare

Mod de preparare

Amestecăm într-un vas, la foc mic, dovleacul ras cu zahărul vanilat și îl lăsăm doar până se pătrunde ușor. Ridicăm vasul de pe foc, adăugăm scorțișoara și lăsăm compoziția să se răcească. Separăm albușurile de gălbenușuri și presărăm câte puțină sare peste ele. Mixăm albușurile spumă, adăugăm treptat zahărul și zeama de lămâie și mixăm în continuare până obținem o bezea fermă.

Amestecăm gălbenușurile cu praful de sare, apoi le adăugăm peste bezea și omogenizăm compoziția. Adăugăm, apoi, pe rând: uleiul, dovleacul răcit, nuca de cocos, făina cernută împreună cu praful de copt și la final, pesmetul. Urmărim să obținem o compoziție mai groasă decât la un chec obișnuit.

Omogenizăm bine compoziția, amestecând-o ușor cu un tel(nu mai folosim mixerul, pentru a nu se lăsa compoziția), apoi o întindem în tava tapetată cu hârtie de copt, o nivelăm cu o spatulă de tort și o coacem la 180 de grade, pentru 40-45 de minute. Va rezulta un blat ușor umed și frumos colorat de la dovleac. Lăsăm prăjitura cu dovleac și nucă de cocos să se răcească, apoi o porționăm și o pudrăm cu zahăr.

Sursa: Rețetemerișor.ro

Povestea omului care a înființat opereta română. “Era de o cinste exemplară”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre