Simona Ionescu / Redactor Șef

Prăjitură umplută cu Nutella. Atenție, are exces de ciocolată!

Prăjitură umplută cu Nutella. Atenție, are exces de ciocolată!
Apel către toți iubitorii de ciocolată și Nutella. Această prăjitură cu Nutella este tot ce aveți nevoie și chiar mai mult decât atât.

Prăjitura umplută cu Nutella  se prepară dintr-un aluat super moale și lipicios, care este încărcat cu chipsuri de ciocolată. Între straturile se aluat veți regăsi delicioasa cremă Nutella.

Ingrediente pentru prăjitură umplută cu Nutella

200 g de unt nesărat, înmuiat

250g de zahăr brun deschis

1 ou mare

1 linguriță de extract de vanilie

320g făină simplă

1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu

200 g de ciocolată cu fulgi + câteva pentru deasupra

350 g de Nutella

 

View this post on Instagram

 

A post shared by desserts.sky (@desserts.sky)

Mod de preparare

Amestecați untul înmuiat la temperatura camerei cu zahărul brun până devin o pastă omogenă. Adăugați apoi făina cernuta în prealabil, oul, extrasul de vanilie și jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu. După ce ați amestecat foarte bine toate ingredientele, trebuie să obțineți o pastă lipicioasă. Înainte de a pregăti prăjitura propriu-zisă, mai aveți de adăugat fulgi de ciocolată. După ce i-ați încorporat ușor și pe aceștia, împărțiți aluatul în două porții aproape egale.

Într-o tavă de copt, ideal una cu inel detașabil, distribuiți aluatul, o parte din el, după ce ați tapetat tava cu hârtie de copt. Întindeți prima porție de aluat până acoperă complet fundul tăvii. După aceea turnați deasupra cele 350 g de cremă Nutella și întindeți-o lăsând aproximativ 1 centimetru de aluat, pe margine, neacoperit cu cremă de ciocolată. Separat, întindeți o formă rotundă din restul aluatului, de mărimea tăvii, pe care o așezați apoi deasupra, peste crema de Nutella.

Prăjitura umplută cu Nutella este gata. Tot ce mai aveți de făcut este să presărați și deasupra ei din abundență alți fulgi de ciocolată. Între timp ați preîncălzit cuptorul. Coaceți prăjitura timp de 25 – 30 de minute la 160 °C cu ventilatorul cuptorului de gătit pornit. După acest interval, scoateți prăjitura din cuptor și lăsați-o să se răcească complet în tava, iar abia după aceea puteți să o scoateți și să o serviți.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre