Puțin ieșită din sfera clasicului, cu elementele de decor, a fost o încântare pentru papilele celor trei jurați această rețetă de tocăniță de ciuperci cu mămăligă cremoasă și chipsuri de parmezan.
Ingrediente pentru tocăniță de ciuperci cu mămăligă cremoasă și chipsuri de parmezan
Pentru tocănița de ciuperci: 1 kg ciuperci champignon albe
300 gr bacon cuburi
2-3 cepe
400 ml smântână de gătit
sare și piper
ulei de măsline
puțin chilli
300 gr bacon feliat subțire
300 gr parmezan
1 fir de praz
Pentru mămăliga cremoasă: 1200 ml apă
400 gr mălai
50 gr unt
50 gr parmezan
sare
Mod de preparare
Preparare tocăniță de ciuperci. Mai întâi se pun la rumenit în puțin ulei cuburile de bacon. Se amestecă bine până se rumenesc, apoi se transferă în alt vas. În locul lor se adaugă ciupercile feliate și ceapa tocată julien.
Se lasă ciupercile cu ceapa să se prepare până se evaporă lichidul lăsat de ciuperci, apoi se adaugă condimentele și smântâna. Se amestecă să se omogenizeze și, la final, se adaugă și cuburile de bacon.
Preparare mămăligă cremoasă. Se fierbe apa, se adaugă sarea, apoi mălaiul în ploaie. Se amestecă constant până fierbe mălaiul, iar la final se adaugă untul și parmezanul răzuit.
Preparare elemente de decor. Feliile de bacon se dau la cuptor între două tăvi pentru a deveni crocante și a-și păstra forma. Parmezanul se răzuiește și se formează chipsuri din el, într-o tigaie bine încinsă. Prazul se taie julien cu un curățător econom, sau cu un cuțit ascuțit. Se servește tocănița de ciuperci cu mămăligă cremoasă și chipsuri de parmezan, dar și cu chipsuri de bacon și franjurile de praz.
Sursa: Chefi la cuțite
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook