Pentru prepararea acestui desert puteți folosi tăiței de casă. Așa e rețeta originală. Ea datează din perioada în care tăiețeii sau pastele nu se vindeau gata preparate la magazin. O altă varintă e să folosiți în loc de tăiței, macaroane. Iată cum se prepară Baba albă.
Ingrediente:
400 g tăieței de casă sau din comerț, 8 ouă, 250 – 300 ml lapte (depinde de mărimea ouălor – dacă ouăle sunt de mari dimensiuni, folosiți lapte mai mult), 50 ml ulei sau unt topit, 150 – 200 g zahăr, 1 plic de zahăr vanilat, stafide, merișoare, goji sau alte fructe uscate. Dacă folosiți goji, puneți-le doar în combinație, deoarece ele în sine nu sunt așa de dulci.
Preparare:
Tăiețeii se fierb 5 – 7 minute în apă clocotită cu câteva linguri de ulei. Se strecoară și se răcesc sub jetul de apă rece. Se adaugă uleiul și se amestecă. Ouăle se bat cu zahărul, se adaugă zahărul vanilat.
Loredana Groza, surpriză de proporții pentru bărbatul vieții ei
7 kilograme în 7 zile. Iată Dieta de vacanță
Ouăle bătute se toarnă peste tăieței. Se amestecă compoziția.
Câte puțin se adugă laptele, mai apoi, cele 50 sau 100 ml, după cum e necesitatea. Preparatul se pune într-o formă tapetată cu hârtie de copt. Ideal e să puneți un strat de hârtie și deasupra, ca să nu se întărească crusta rezultată. Se coace timp de 1 oră, la temperatura de 180 grade în cuptorul preîncălzit.
Baba se răcește bine, mai apoi se taie în bucăți mici. Se presară cu zahăr sau se pudrează înainte de a fi servită.
Sursa: Bunica.md
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook