Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă prăjitura Parlament, nici că se poate un desert mai bun. O să vrei să mănânci toată tava!

Rețetă prăjitura Parlament, nici că se poate un desert mai bun. O să vrei să mănânci toată tava!
Dacă îți plac nucile și combinațiile de ciocolată, rom și biscuiți, prăjitura Parlament este desertul perfect. Are ceva pași de urmat, dar foarte ușori și poate fi preparată și de cei mai novici în bucătărie.

Prăjitura Parlament este unul dintre deserturile mele preferate și ale copiilor mei. Prima dată am mâncat-o, la țară, de Sărbătorile de iarnă. Da, este genul de prăjitură pe care o faci de sărbători, când ai musafiri și vrei să fii sigur că o să-i dat gata cu desertul tău delicios.

Dar de ce să pregătim prăjitura Parlament doar de sărbători și nu și într-o zi banală? Haideți mai întâi să vedem de ce ingrediente avem nevoie pentru a o pregăti și apoi să detaliem și pașii de execuție.

Ingrediente prăjitura Parlament

Ingrediente pentru blat prăjitură Parlament:

  • 2 căni de nuci prăjite
  • 7 linguri nucă măcinată
  • 7 linguri de zahăr
  • albușuri de ou (păstrați neapărat gălbenușurile pentru că or să vă trebuiască la cremă!)
  • 3 linguri rase de făină
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 1 praf de sare

Mai întâi prăjim nucile, fie într-o tigaie de teflon, la foc mic, fie la cuptor. Apoi, tapetăm tava de la aragaz cu hârtie de copt și primele pe care le punem vor fi nucile prăjite, pe toată suprafața tăvii.

Mixăm albușurile de ou cu zahăr, până obținem o compoziție tare.

Adăugăm în albușuri, puțin câte puțin, cele șapte linguri de nuci măcinate, apoi făina amestecată cu praful de copt. Amestecăm ușor, cu o spatulă, pentru a nu se lăsa albușurile.

Turnăm toată compoziția în tavă, peste nuci și punem tava la cuptorul încins la 180 de grade pentru aproximativ 15 minute.

Când blatul prăjiturii este gata, îl răsturnăm pe un platou întins sau pe o tavă dreptunghiulară, astfel încât nucile să fie deasupra.

Ingrediente cremă prăjitură Parlament

  • 400 gr cremă de ciocolată din comerț
  • 7 gălbenușuri
  • 7 linguri de zahăr
  • 2 linguri de apă rece
  • 500 ml de frișcă lichidă (aceasta trebuie ținută cel puțin trei-patru ore înainte de a o mixa, la frigider)
  • O esență mică de rom
  • 400 de grame biscuiți populari

Mod de preparare prăjitura Parlament

Mai întâi întindem ciocolata pe toată suprafața blatului

Peste ciocolată punem biscuiții, unul lângă altul

Mixăm gălbenușurile cu zahărul, apa și esența de rom, apoi o fierbem la aburi, până se îngroașă.

Lăsăm crema la răcit.

Între timp mixăm frișca.

Amestecăm crema cu frișca și o turnăm pe toată peste stratul de biscuiți.

Deasupra radem puțină ciocolată.

Băgăm prăjitura la frigider pentru cel puțin trei ore sau, cel mai bine, de seara până dimineața.

După ce s-a răcit, tăiem prăjitura cu un cuțit înmuiat în apă, în forme dreptunghiulare.

Este un deliciu! Poftă bună!

PS: Nu ne întrebați de ce i se spune prăjitura Parlament, că nu am primit până acum nicio explicație.

 

 

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre