Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă ușoară: chec cu mere

Rețetă ușoară: chec cu mere
Vă prezentăm un chec rapid și foarte delicios din ingrediente accesibile. Este checul pe care îl puteți prepara oricând. E și simplu de realizat și, ce e mai interesant, nu e banal deloc.

Rezultatul e un chec pufos, înalt, umplut cu mere aromate, care transformă prăjitura într-una cu adevărat specială. Urmăriți în continuare ingredientele și pașii.

Ingrediente: 2 ouă, 200 gr zahăr, 1 linguriță de zahăr vanilat, 250 g chefir, 0,5 linguriță bicarbonat de sodiu, 50 g unt, 320 g făină, 3 mere.

Preparare: Într-un castron topim untul. Punem în chefir bicarbonatul de sodiu. Vom observa cum chefirul crește în volum.

Curățim două mere de coajă. Le tăiem felii. Scoatem cotorul din al treilea măr. Îl lăsăm cu coajă.

Într-un vas batem cu mixerul ouăle cu zahărul și zahărul vanilat. Adăugăm chefirul cu bicarbonat și untul topit. Amestecăm. Adăugăm făina cernută. Mixăm. Dacă doriți un chec înalt, cu o formă cu adevărat spectaculoasă, alegeți o tavă cu diametrul de 18 centimetri.


Rețetă. Cel mai simplu steak de vită se face la tigaie

Jennifer Lopez dezvăluie cum și-a ales porecla de JLo. Ce fel de relație are cu fostul iubit, Puff Daddy


Punem aluatul în tava tapetată cu hîrtie de copt. În mijloc punem mărul, în mijlocul mărului putem pune vișine sau miez de nuci. Prin părți introducem feliile de măr curățate inițial.

Punem checul în cuptorul supraîncălzit la 180C timp de 40 – 45 min. Verificăm dacă este gata cu o scobitoare. Este gata când, după ce l-am înțepat cu scobitoarea, aceasta rămâne curată, fără aluat prins de ea.  Checul se scoate cu grijă din tavă cât este încă cald. Se servește rece.

Sursa: Bunica.md

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre