Masa festivă trebuie să fie plină cu bucate diverse, frumos colorate, care să bucure mesenii chiar înainte de a se apuca de mâncat.
Salată de ardei copți cu telemea de capră
O îmbinare fericită de arome, perfectă pentru o masă festivă: salata de ardei copți cu telemea de capră. E gata imediat, dacă ardeii au fost deja copți și păstrați în congelatori.
Ingrediente
- piper
- 4 linguri oțet
- 8 linguri lei de floarea-soarelui sau de măsline
- 300 g telemea veche de capră
- 1 legătură pătrunjel sau busuioc
- sare
- 8 ardei kapia
Mod de preparare
- Pe o plită încinsă, se prăjesc ardeii kapia până se înnegresc pe toate părțile uniform.
- Se pun într-un caston, se presară cu sare și se acoperă cu un capac. Se lasă să se înabușe timp de 10 minute, astfel încât să se poată decoji ușor.
- Ardeii se curăță de pieliță, de nervuri și de semințe, apoi se taie în fâșii.
- Dacă sunt gata copți, îi scoateți din congelator și este mai simplu.
- Se toarnă peste ei un dressing obținut din o parte oțet la trei părți de ulei, apoi se asezonează cu sare și piper.
- Se adaugă cuburi de brânză și verdeața, apoi se servește salata rece.
Cum se schimbă stilul de viață al românilor în 2021. Sunt puși pe fapte mari?
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook