Liana Sabău a preparat această reţetă, a scris-o pe blogul ei, Pe masa din bucătărie şi, inevitabil, a mâncat-o! Pentru că i-a plăcut mult v-o recomandă şi vouă.
Tecile de fasole verde sau galbenă au un conținut scăzut de calorii, dar sunt bogate în nutrienți esențiali pentru sănătate precum fibre, proteine, calciu și fier, potasiu, cupru, siliciu, vitamina A, C, K, B6 și acid folic.
Ce este anşoa – un alt ingredient pe care îl veți regăsi în rețetă? Un peşte mic, subţire, argintiu şi sărat, care se găseşte mai ales în Marea Neagră, Pacific şi Atlantic. Însă cei mai buni – se spune – provin din Marea Mediterană. Anşoa se strică repede o dată ce a fost deschisă conserva, aşa că ţineţi fileurile rămase acoperite cu ulei, într-un recipient închis ermetic, la frigider. Şi consuma-ţi-le într-un interval de două zile.
Ingrediente pentru salata de fasole verde cu mozzarella
* 500 g fasole verde;
* 200 g mozzarella(sau telemea de vacă);
* 6 file de anşoa;
* 5 linguri de ulei de măsline;
* 3 linguri de oţet balsamic;
* sare din râşniţa Kotanyi;
* piper negru, proaspăt măcinat din râşniţa Kotanyi
Mod de preparare salată de fasole verde cu mozzarella
Fasolea verde se curăţă, se spală şi se fierbe într-o cratiţă cu apă clocotită, unde aţi adăugat, în prealabil, o linguriţă de sare din râşniţa Kotanyi. Se lasă la fiert circa 10 minute. Fasolea se scurge apoi şi se lasă la răcit.
Mozzarella (poate fi înlocuită cu succes și cu telemea de vacă) se taie cubuleţe, iar anşoa file se taie fâşii. Dacă aveţi o conservă de anşoa aţi scăpat, e gata fâşii.
Sosul: Se amestecă oţetul cu două vârfuri de cuţit de sare, două de piper proaspăt măcinat din râşniţa Kotanyi, anşoa şi uleiul de măsline. Într-o salatieră, se amestecă fasolea verde cu telemeaua sau mozzarella, amestec peste care se toarnă sosul. Rezultatul este o combinaţie reuşită de gusturi şi arome, pe care ar fi păcat să nu o încercaţi.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook