Cu două gulii puteți face o supă cremă foarte gustoasă și sănătoasă. Perfectă pentru vremea rece de afară.
Supă cremă de gulii. O legumă bogată în vitamine
Dacă mergeți la piață, nu ocoliți gulia. Această legumă are numeroase beneficii pentru sănătate. Gulia este bogată în vitaminele A, C și K, precum și în vitamine din complexul B. Conține, de asemenea, cupru, mangan, fier, potasiu, fibre alimentare și calciu, este bogată în compuși antioxidanți.
Supă cremă de gulii. Ingrediente
- 2 gulii
- 2 fire ceapă
- 1 ţelină cu frunze
- 1 cutie cu smântână
- 2 ouă
- 1 ardei verde
- 1 lingurita ulei măsline
- 1 praf boia dulce
- 150 g brânză gorgonzola
- crutoane de pâine intermediară
- sare
- piper alb
Mod de preparare
- Se curăţă şi se spală toate legumele, se taie bucăţi potrivite.
- Se pun să fiarbă în apă cu sare şi o linguriţă de ulei de măsline.
- Separat, se bat ouăle într-un bol cu smântână, piper şi puţină sare, apoi se lasă câteva minute la rece.
- După ce au fiert toate zarzavaturile, se scot într-o sită, ceapa se aruncă, iar restul se pasează cu blenderul.
- Se opreşte o bucată de gulie fiartă care se rade pe răzătoarea mare.
- Piureul de legume se amestecă cu zeama în care au fiert legumele şi cu crema de smântână şi se mai lasă câteva minute pe foc.
- Se serveşte cu tăieţeii de gulie, cu crutoane de pâine şi cubuleţe de gorgonzola. Se ornează cu boia şi fire de verdeaţă.
Rețetă de supă cremă de praz cu crutoane de pâine prăjită și condimentată
Supă din puiul întreg. Georgienii o numesc „Regina supelor”
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook