Sushi este un preparat servit cu orez oțetit sau acrit, combinat cu diverse alte ingrediente. Principalul ingredient este orezul combinat cu diferite alimente, gătite sau în stare crudă, cel mai adesea pește crud.
Ingrediente pentru Sushi, rețetă reinterpretată
500 g orez pentru sushi
500 g ton
1 mango
200 g icre tobiko black
200 g icre tobiko orange
200 g creveți prefierți
sos de soia kikoma
200 g wasabi, praf
4 frunze de bambus
oțet de orez
1 pachet alge, nori
ghimbir murat rozaliu
300 g brânză Philadelphia
Mod de preparare
Se fierbe orezul în apă cu sare, iar tonul se prăjește. Separat, se amestecă wasabi praf cu apă pentru a forma o pastă. Se fierb și creveții.
Când este gata orezul, se amestecă cu oțetul și se așază pe o algă nori., într-un strat subțire. Adăugăm brânza Philadelphia, pe care o ungem egal, peste stratul de orez. Apoi se formează o linie din tonul prăjit, se mai pune puțin mango și creveții. În final rulăm.
Separat, taie tonul în 8 bucăti. 4 bucăți le dăm prin icre tobiko negre, iar 4 bucăți prin icre tobiko orange. Se așază totul pe o frunză de bambus și pe lângă sushi se pune puțin wasabi, ghimbir murat și puțin sos de soia.
Sursa: Chefi la cuțite
Chef Cătălin Scărlătescu, amănunte picante despre viața sentimentală. Cum le ia mințile femeilor
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook