Simona Ionescu / Redactor Șef

Sushi, rețetă reinterpretată

Sushi, rețetă reinterpretată
Inspirată din bucătăria japoneză rețeta Sushi cucerește întotdeauna orice gurmand! Chiar dacă pentru cineva care nu a încercat, a prepara acest fel pare complicat, în realitate nu e deloc așa.

Sushi este un preparat servit cu orez oțetit sau acrit, combinat cu diverse alte ingrediente. Principalul ingredient este orezul combinat cu diferite alimente, gătite sau în stare crudă, cel mai adesea pește crud.

Ingrediente pentru Sushi, rețetă reinterpretată

500 g orez pentru sushi

500 g ton

1 mango

200 g icre tobiko black

200 g icre tobiko orange

200 g creveți prefierți

sos de soia kikoma

200 g wasabi, praf

4 frunze de bambus

oțet de orez

1 pachet alge, nori

ghimbir murat rozaliu

300 g brânză Philadelphia

Mod de preparare

Se fierbe orezul în apă cu sare, iar tonul se prăjește. Separat, se amestecă wasabi praf cu apă pentru a forma o pastă. Se fierb și creveții.

Când este gata orezul, se amestecă cu oțetul și se așază pe o algă nori., într-un strat subțire. Adăugăm brânza Philadelphia, pe care o ungem egal, peste stratul de orez. Apoi se formează o linie din tonul prăjit, se mai pune puțin mango și creveții. În final rulăm.

Separat, taie tonul în 8 bucăti. 4 bucăți le dăm prin icre tobiko negre, iar 4 bucăți prin icre tobiko orange. Se așază totul pe o frunză de bambus și pe lângă sushi se pune puțin wasabi, ghimbir murat și puțin sos de soia.

Sursa: Chefi la cuțite

Chef Cătălin Scărlătescu, amănunte picante despre viața sentimentală. Cum le ia mințile femeilor

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre