Simona Ionescu / Redactor Șef

Un desert gurmand, super simplu și plin de ciocolată

Un desert gurmand, super simplu și plin de ciocolată
Este absolut savuroasa această rețetă. În plus este foarte simplu de preparat, singura grija pe care ar trebui să o aveți este să vă aprovizionați din timp cu ingredientele necesare.

Rezultatul este un tort gurmand, cremos, savuros cu aspect de lavă, plin de ciocolată. Iar despre beneficiile ciocolatei știm prea bine, sunt nenumărate.

Oamenii de știință au descoperit că ciocolata stimulează mai bine creierul și ajută la producerea mai multor endorfine decât sărutul, scrie BBC. Cacaoa din ciocolată îi ajută pe sportivi să se recupereze mai repede după efort, datorită conținutului ridicat de proteine ​​și carbohidrați. Ciocolata neagră ajută sănătatea inimii. Scade tensiunea arterială datorită nivelului ridicat de antioxidanți. Fiecare baton de ciocolată are în medie 50 mg de cofeină. Este echivalentul cofeinei dintr-o ceașcă de espresso.

Ingrediente pentru tort complet de ciocolată

– o formă de tort cu pereți detașabili cu diametrul de 18 cm

– 240 g de ciocolată

– 170 g de unt

– 130 g zahăr brun

– 120 g pudră de migdale

– 75 g făină

– 6 ouă

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Amel (@ma_vie_caramel)

Mod de preparare

Nu este deloc greu de pregătit acest delicios tort de ciocolată cremos. Începeți prin a topi ciocolata împreună cu untul. Se adaugă apoi zahărul, pudra de migdale și făina. După ce ați combinat ingredientele, amestecați bine, cu un tel, cu mișcări mai degrabă lente. Se adaugă cele 6 gălbenușuri de ou și se amestecă.

Separat, se bat albușurile până devin tari, împreună cu 15 g de zahăr. După ce ați obținut bezeaua, adăugați treptat albușurile la amestecul de ciocolată și amestecați ușor, cu o paletă. Puneți amestecul în tava cu pereți detașabili tapetată cu hârtie de copt (sau unsă cu unt și tapetată apoi cu făină, pentru a nu se lipi prăjitura) și coaceți tortul delicios de ciocolată timp de 35 – 40 de minute la 170 de grade Celsius.

După coacere, lăsați să se răcească în forma în care ați copt prăjitura și abia apoi detașați pereții vasului. Tortul cremos din ciocolată se poate servi simplu, ca atare, sau însoțit de dulceață ori cremă de vanilie sau înghețata preferată.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre