Simona Ionescu / Redactor Șef

Zacuscă de morcovi. Cea mai simplă rețetă

Zacuscă de morcovi. Cea mai simplă rețetă
Ce nu știu gospodinele noastre să gătească pentru a umple  cămara! Au copt toată vara, iar acum a venit vremea pentru zacusca de morcovi. Dacă nu ați încercat-o, merită să o faceți. Cea mai simplă rețetă.

Este foarte ușor să prepari o zacuscă de morcovi și ieftin. Plus, că este plină de vitaminte.

Zacuscă de morcovi. Rețeta

Cu această rețetă, gospodinele scapă de copt legumele, acum când este cald afară.

Ingrediente

  • 4.5 kg de roșii;
  • 3 kg de morcovi;
  • 250 g de usturoi;
  • 500 ml de ulei rafinat de floarea-soarelui (2 pahare);
  • 5 ml de oțet 70% (o linguriță) sau 50 ml de oțet 9% (10 lingurițe)
  • o linguriță de piper măcinat (sau după gust);
  • 250 g de zahăr (un pahar) sau după gust (în funcție de dulceața morcovului);
  • 75 g de sare neiodată (3 linguri).

Volumul paharului folosit este 250 ml.

Din aceste ingrediente veți obține 12 borcane de 500 ml de zacuscă.

Mod de preparare

  • Îndepărtați cotoarele roșiilor și tăiați-le în bucăți.
  • Curățați morcovul de coajă și tăiați-l în bucăți.
  • Treceți morcovul și roșiile prin mașina de tocat carne (sucul rămas în bolul, în care s-au aflat roșiile, nu trebuie folosit). Puneți-le într-un vas adânc. Amestecați foarte bine.
  • Adăugați uleiul rafinat de floarea-soarelui, zahărul și sarea neiodată. Amestecați.
  • Fierbeți zacusca timp de 50-60 minute din momentul clocotirii, pe foc mic, amestecând periodic.
  • Cu 10 minute înainte de terminarea timpului de fierbere, adăugați usturoiul trecut prin mașina de tocat carne și piperul măcinat.
  • La sfârșit, adăugați oțetul. Amestecați și fierbeți zacusca pe parcursul a încă 1-2 minute.
  • Acoperiți-le îndată cu capace sterilizate și închideți-le ermetic.
  • Întoarceți-le cu capacele în jos și înveliți-le cu o pătură călduroasă până se vor răci complet.
  • Puneți conservele obținute la locul de păstrare. Sursa: retete-usoare.eu

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre