Extratereștrii i-au distrus viața. I-a văzut, iar de atunci polițistul a pățit numai necazuri. Foto

Extratereștrii i-au distrus viața. I-a văzut, iar de atunci polițistul a pățit numai necazuri. Foto
Pe 28 noiembrie 1980, un polițist englez a fost chemat la o intervenție într-un mic orășel. Când se întorcea, în zori, a avut o întâlnire ciudată cu un OZN. Din acel moment totul s-a schimbat în viața sa.

Povestea lui a fost publicată de curând de Daily Mail. Este o poveste fascinantă care urmează să fie transformată într-un film la Hollywood.

Polițistul se numește Alan Godfrey, iar în 1980 avea 33 de ani. Era căsătorit, tată a doi copii. În noaptea de 28 noiembrie era în tură. A fost dirijat cu mașina spre un mic orășel din Valea Calder, în West Yorkshire. Oamenii de acolo se plângeau că o turmă de vaci fugise de pe câmp și pătrunsese în grădinile lor. A fost trimis prin dispecerat să vadă ce se întâmplă.

Când și-a întors mașina Ford Escort în Burnley Road, în jurul orei 5.15, ca să meargă spre orășel, a văzut ceea ce credea că este un autobuz stricat, blocând drumul. Numai că nu era un autobuz.

„În timp ce mă apropiam, conducând foarte încet, am văzut un obiect în formă de diamant, de aproximativ 20 de metri lățime și 14 metri înălțime, atârnând literalmente în aer la aproximativ 5 metri de drum.

„Se învârtea încet, iar frunzele de pe drumul de dedesubt se învârteau în direcția opusă. Părea foarte real; destul de real încât dacă aș fi coborât din mașină și aș fi aruncat cu o cărămidă în ea, ar fi făcut un zgomot”, își amintește Alan acum, în fața reporterului de la dailymail.co/uk.

Dovada că a văzut OZN-ul

Polițistul a făcut și un desen, încercând să arate lumii ce a văzut.

În loc să coboare din mașină, Alan a aprins sirena cu lumina albastră de pe plafon și apoi a încercat să anunțe incidentul prin stație. Cu toate acestea, în mod curios, nici radioul lui din mașină, nici aparatul personal nu funcționau.

„Atunci instinctul meu de polițist a funcționat și m-am hotărât să fac o schiță, așa cum aș face-o dacă aș întâlni un accident rutier, pentru a arăta pozițiile vehiculelor implicate”.

A urmat apoi un „bliț strălucitor, alb, orbitor – un pic ca și cum ți-ai fi făcut fotografia cu pistolul în față”, iar următorul lucru pe care și-l amintește este că șofa, uluit, în direcția opusă, înapoi spre secția de poliție. După cîteva minute de timp pierdut, spune că s-a întors.

Obiectul dispăruse, iar suprafața drumului era uscată.

Și astăzi, după 41 de ani, susține ce a văzut. Exagerează, poate fi un fantezist?

Jurnalista care a stat de vorbă cu el scrie că nu pare nici nebun, nici nu seamănă cu un om pe care l-ai asocia în mod normal cu povești ciudate despre OZN.

Alan Godfrey este un om obișnuit din Yorkshire, care vorbește simplu și afabil, care încă laudă poliția, chiar dacă el a fost dat afară după această întâmplare.

„A fost un eveniment real. A fost o navă extraterestră pe care am văzut-o sau era de pe acest pământ? Nu știu. Sincer să fiu, a trecut atât de mult timp, încât nu contează pentru mine dacă oamenii mă cred sau nu. S-a întâmplat”, a spus fostul polițist.

A fost dat afară din Poliție și viața i s-a destrămat

Totul s-a schimbat după ce a povestit despre întâlnirea cu „obiectul misterios”. Lui Alex i s-a ruinat viața. A fost dat afară din slujba pe care o iubea și a căzut în alcoolism. Ca urmare i s-a destrămat și căsnicia, fiindcă soția și-a luat copiii și l-a părăsit.

Doar dragostea celei de-a doua soții, Kathryn, cu care s-a căsătorit în 1995, l-a făcut să se ridice și să țină din nou capul sus.

Alan este acum o celebritate locală, fiind de ani de zile în circuitul emisiunilor care abordază întâmplări misterioase, episoade cu OZN-uri și extratereștrii. Și-a spus povestea pe multe posturi de televiziune, iar în 2017 a publicat cartea „Cine sau ce au fost?”. Este o poveste fascinantă. Motiv pentru care urmează să fie transformat într-un film la Hollywood.

Extratereștrii i-au distrus viața, dar povestea lui devine film

Polițistul Alan Godfrey a avut o întâlnire foarte apropiată cu un OZN, după care a fost catalogat nebun, iar consecințele l-au costat slujba, sănătatea și căsnicia.

Acum, Alan a semnat un acord cu producătorul și scenaristul Michael Grais, cel mai cunoscut co-scenarist al filmului din 1982 „Poltergeist”.

Michael este un mare fan al lui Alan. „L-am cunoscut pe Alan și l-am crezut total, 110%. Nu am simțit că iese un cuvânt necinstit din gura lui”, a declarat scenaristul într-o convorbire telefonică, din California, cu jurnalista de la Daily Mail.

„Voi începe să scriu scenariul în vară și voi aborda companiile de film. Lucrurile despre OZN-uri sunt foarte populare în SUA, deoarece, pentru prima dată, guvernul tocmai a recunoscut că există”.

Este vorba de raportul guvernului SUA despre OZN, publicat în iunie. Deși raportul nu admitea existența unor oameni mici verzi, a dezvăluit că au apărut pe cer obiecte pe care Pentagonul – care controlează armata SUA – nu le-a putut explica, iar existența extratereștrilor nu a putut fi exclusă.

În zonă au mai apărut OZN-uri

Todmorden are propria sa istorie unică cu privire la chestiuni de altă lume. Regiunea Pennine dintre Yorkshire și Lancashire a fost numită „valea OZN”. Geologia și geografia sa unică au condus la mii de informații despre ceea ce specialiștii numesc „fenomene atmosferice neidentificate”.

De exemplu, cu doar o săptămână înainte de „întâlnirea” lui Alan, trei polițiști din Halifax care căutau o motocicletă furată au văzut lumini strălucitoare mișcându-se pe cer, lucru despre care Alan a aflat abia niște ani mai târziu.

Dar a mai avut loc un alt incident, cu adevărat oribil, cu cinci luni înainte de observarea OZN-ului lui Alan – din nou în Todmorden – care a captat atenția lumii. Alan Godfrey a fost unul dintre cei doi ofițeri care au investigat acel caz.

Cazul morții ciudate a unui miner dispărut de acasă

Zigmund „Ziggy” Adamski, un miner de 56 de ani de origine poloneză, a dispărut din casa lui de lângă Wakefield în iunie 1980, după ce s-a dus la magazinul local pentru a cumpăra niște cartofi.

Cinci zile mai târziu, cadavrul său a fost descoperit la 20 de mile depărtare, într-un șantier de cărbuni din Todmorden. A fost găsit întins deasupra unui morman de cărbune de 15 picioare, purtând un costum, dar fără cămașă. Erau urme de arsuri pe creștetul capului tuns aspru și o altă rană la ceafă.

„Cel mai ciudat lucru a fost că nu era praf de cărbune sau murdărie pe corpul lui. Arăta de parcă s-ar fi întins pur și simplu și a murit deasupra acelui morman de cărbune. Nu a lăsat niciun semn de cum a ajuns acolo sus”, a povestit Alan.

„Hainele lui, pentru mine, sugerau că a fost îmbrăcat în grabă după moarte. Dar expresia de pe chipul lui a fost cea care m-a șocat cel mai mult. Nu o voi uita niciodată. Părea de parcă ar fi fost speriat de moarte”.

James Turnbull, medicul legist care s-a ocupat de moartea lui Zigmund, a comentat mai târziu că acesta a fost cel mai mare mister al carierei sale.

De ce, de exemplu, lipsea de cinci zile și totuși avea o singură zi crescută de barbă? Și un lichid coroziv, găsit în jurul locului rănii gâtului nu a putut fi identificat.

O examinare post-mortem a concluzionat că Zigmund a murit de insuficiență cardiacă din cauza „boală cardiacă ischemică” și emfizem.