Frigărui la tavă pentru gurmanzi. Rețetă

Frigărui la tavă pentru gurmanzi. Rețetă
Când aveți poftă de ceva nou și doriți să vă răsfațați puțin, încercați frigărui la tavă. Sunt minunate și merg cu orice sos, și alături de orice garnitură doriți.

Când nu aveți idee ce ați mai putea să gătiți, aceste frigărui la tavă sunt perfecte pentru gurmanzi. Această rețetă nu necesită multe ingrediente, iar rezultatul este spectaculos. Se prepară cu carne de porc și legume. 

Ingrediente frigărui la tavă: 

500 gr carne de porc

200 gr ciuperci Champignon

3 zucchini

3 cepe medii

3 ardei capia

1 lămâie

ulei pentru uns tava

mirodenii (piper alb, chilli, busuioc, maghiran, sare) 

Mod de preparare: 

Luați o bucată de carne de porc, pulpa fără os este cea mai potrivită, o sectionați felii groase cam de 1 centimetru, iar apoi țăiați cu cuțitul cuburi din fiecare felie iarași cam de 1 centimetru. Ca sa fie carnea fragedă și gustoasă, lăsați cubulețele de carne la marinat în zeama stoarsă de la o lămâie, împreună cu mirodenii. Pentru marinată folosiți busuioc proaspăt uscat, maghiran, mult chilli, piper alb și sare. Desigur, dacă nu gustați mâncărurile picante, atunci puneți în loc de chilli, boia dulce. Lăsați carnea la marinat o ora și dați-o la frigider în timpul acesta.

Între timp pregătiți legumele ce vor fi puse pe țepusă alături de carnea de porc marinată. Alegeți pentru frigăruile dvs. dovlecei zucchini, ardei capia, ciuperci Champignon și nu uitați de ceapă. Dovleceii și ardeiul capia îi tăiați cubulețe, ciupercilor le scoateți piciorușele, iar ceapa o tăiați circular astfel să obțineți niște inele pline.

Când considerați că marinada e gata, scoateți carnea de la frigider și apucați-vă să construiți frigăruile. Într-o țepușă înfigeți un cubuleț de dovlecel, apoi un pătrățel de ardei capia, urmat de o bucățică de carne, un inel de ceapă și o ciupercuță. După care repetați operațiunea până umpleți o țepușă, iar apoi cu fiecare țepușă procedați la fel.

După ce frigăruile au fost pregătite ungeți tava în care urmează să le puneți la cuptor cu puțin ulei – din motive de sănătate, evitați uleiul rafinat de floarea soarelui. Folosiți ulei de porumb. Așezați frigăruile în tavă și peste ele adăugați praf de sare și mirodenii. Turnați puțină apă și tăiați o roșie felii rotunde pe care le așezați și pe ele în tavă. Dați la cuptor pentru o oră la foc mic și o scoateți când carnea și legumele vor fi frumos rumenite.

Foto: Facebook

Dovlecei pane cu mujdei de usturoi. Rețeta tradițională românească ca la bunica