O mică insulă italiană este invadată de capre. Există de șase ori mai multe animale decât oameni. Riccardo Gullo, primarul din Alicudi, insulă care se află chiar lângă coasta Siciliei, încearcă acum să scape cu orice preț de aceste capre, deoarece insula a devenit, din cauza lor, imposibil de locuit.
Alicudi, una dintre cele șapte insule care alcătuiesc Arhipelagul Eolian, are doar 100 de locuitori și, mai nou, 600 de capre, a spus Gullo într-o postare pe rețelele de socializare. Caprele pasc de obicei pe munții și stâncile insulei, dar pe măsură ce au crescut în populație, s-au infiltrat în zone rezidențiale, relatează BBC News. „Cine știe de ce caprele se simt atât de bine în insulele noastre unice, atât de izolate… Poate că sunt capre de bun-gust”, a concluzionat Gullo într-un interviu pentru Fanpage, vorbind despre invazie.
Caprele au invadat insula cu totul, devorează grădinile
Deoarece caprele distrug grădinile, primarul Gullo a lansat programul „Adoptă o capră”. Un fermier de pe o insulă din apropiere, Vulcano, care produce brânză ar dori să preia o parte din capre, însă solicitarea lui nu va rezolva situația, crede primarul din Alicudi. Activist de mediu convins, acesta crede că în natură trebuie intervenit cu grijă, de aceea s-a opus ideii de exterminare a caprelor, propunând „adopția” lor. De aceea el s-a gândit la posibilitatea de a permite crescătorilor să captureze caprele și să le păstreze, pur și simplu, fără să fie implicate costuri.
Caprele ar costa în mod normal fiecare 200 de euro în Italia, dar caprele Alicudi vor putea fi însușite gratuit pentru oricine le dorește. Mai mult, pe cheltuiala comunității, caprele vor fi verificate de un medic veterinar înainte de a fi livrate, pentru a fi în stare perfectă de sănătate. Dacă planul de adopție a caprelor funcționează, acesta poate fi aplicat și altor insule care sunt invadate de animale.
Sursa foto: Ricardo Gullo, Pixabay
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook