Simona Ionescu / Redactor Șef

Actrița cu străbunică spioană din România și care vorbește fluent în șase limbi

Actrița cu străbunică spioană din România și care vorbește fluent în șase limbi
Actrița Natalie Portman, câștigătoare a unui premiu Oscar la 30 de ani, vorbește fluent în șase limbi și are un IQ de 140. A debutat la vârsta de 13 ani și de atunci este vedetă.

Actrița Natalie Portman are o poveste extraordinară. Face parte din cei 2% din populația lumii cu un IQ de 140 și vorbește fluent în șase limbi. A fost descoperită într-o pizzarie la 10 ani, iar la 13 ani era deja vedetă.

Actrița Natalie Portman vorbește fluent în șase limbi

Natalie Portman (39 de ani) are o poveste ieșită din comun. Frumoasa și talentata actriță a fost o studentă de nota 10 și are un IQ de 140.

Câștigătoarea Oscarului în 2011 este una dintre cele mai inteligente tinere actrițe. În 2003, a absolvit celebra Universitate Harvard cu o diploma în psihologie. „Prefer să fiu deșteaptă decât un star de film“, a declarat actrița.

Totuși, la 30 de ani, actrița obținea Premiul Oscar pentru rolul din filmul ”Lebăda neagră” (Blackswan) pentru ceea mai bună actriță.

Natalie Portman obținea la 30 de ani Premiul Oscar pentru rolul din filmul ”Lebăda neagră”

Natalie Portman vorbește fluent engleză, ebraică, spaniolă, franceză, germană și japoneză, o combinație foarte dificilă.

Nu numai atât. A scris articole pentru reviste științifice, iar în 2006 a ținut o prelegere la Universitatea Columbia despre „Terorism și contraterorism”, scrie Interview Magazine.

A fost coautor a două lucrări de cercetare care au fost publicate în reviste științifice.

Natalie Portman are rădăcini în România

Natalie Portman are rădăcini și în România. Nu este o poveste! Una din străbunicile lui Natalie Portman din partea tatălui s-a născut în România. Străbunica a fost spioană pentru serviciile de informații britanice în timpul celui de al Doilea Război Mondial.

Natalie Portman s-a născut ca Netalee Hershlag în Ierusalim, Israel. De aceea, deține cetățenia dublă a Israelului și a Statelor Unite ale Americii. Locuiește la Paris.

Natalie Portman. Curiozități

Pentru rolul din filmul V for Vendetta a trebuit să se radă în cap
  • Actrița nu deține un televizor, urmărește emisiuni precum „Transparent” și „Broad City” pe computer.
  • Animals” în 2009 pentru a deveni o vegană dedicată. S-a întors la vegetarianism după ce a aflat că este însărcinată, după care a revenit la vegan după nașterea lui Aleph.
  • Natalie Portman și-a ras părul pentru rolul din „V for Vendetta” și a lucrat cu un antrenor de voce pentru accent englez, arătând că va face orice pentru pasiunea ei.
  • Natalie a ratat premiera filmului ei „Războiul stelelor: episodul 1 – Amenințarea fantomă”, astfel încât să poată studia pentru examenul final de liceu.
  • Natalie Portman a luat cursuri de balet de la vârsta de 4 ani, ceea ce a ajutat-o ​​să se pregătească pentru rolul ei din „Blackswan”. În timpul filmărilor l-a cunoscut și s-a îndrăgostit de coregraful Benjamin Millepied, cu care s-a logodit și cu care are 2 copii, unul născut în 2017.
Natalie Portman a fost descoperită la vârsta de 10 ani la o pizzerie
  • A fost descoperită la vârsta de 10 ani la o pizzerie. Când avea doar 10 ani, mânca la o pizzerie locală când un reprezentant al produselor cosmetice Revlon a remarcat-o. I-a spus că va fi perfectă pentru o carieră de model. A încurajat-o să facă acest lucru.
  • A debutat la vârsta de 13 ani în filmul „Léon: The Professional” și de atunci este vedetă.
  • Pentru rolul din filmul V for Vendetta a trebuit să se radă în cap. A jucat rolurile principale în dramele istorice Goya’s Ghosts (2006) și The Other Boleyn Girl (2008)
  • În mai 2008 a fost cel mai tânăr membru al juriului Festivalului de Film de la Cannes. Debutul său regizoral, Eve, a deschis cea de-a 65-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Veneția. Foto: variety.com

10 vedete de la Hollywood care au fost descoperite accidental

Sophia Loren și-a întâlnit iubirea vieții, Carlo Ponti, la vârsta de 16 ani

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre