„Mac and Cheese” – Rețeta americană de paste cu brânză

Se pun pastele melcișori la fiert în apa clocotită.
Se taie ceapa mărunt și se călește în unt, într-o tigaie. Când a devenit translucidă, se presără cele trei linguri de făina și se amestecă bine, totul la foc mic. După 2-3 minute se adăugă laptele și brânza ceddar (mărunțită sau dată pe răzătoare în prealabil). Se adaugă sare și, opțional, piper.
Sosul este gata după 3-4 minute, când s-a îngroșat suficient cât să îmbrace lingura.
Peste sos se adaugă melcișorii fierți și se mai dau într-un clocot, amestecându-i energic în sos. Asta e tot!
Poftă bună!
Cea mai mare porție de Mac and Cheese a fost preparată în 2010 de „Cabot Creamery Cooperative” și Chef John Folse din New Orleans. Porția imensă a cântărit în total 2.469 de kilograme și a necesitat 575 de kilograme de macaroane fierte, precum și 286 de kilograme de brânză mixtă, potrivit Guinness World Records.