„Mac and Cheese” – Rețeta americană de paste cu brânză

„Mac and Cheese” – Rețeta americană de paste cu brânză
Rețetă Mac and cheese! Pasele melcișori cu cremă de brânză ceddar sunt un fel de mâncare nelipsit din casele americanilor și pot fi savurate la orice oră din zi. Se prepară rapid și copiii sunt cei mai mari fani!

Ingrediente pentru Mac and cheese:

  • 200g paste melcișori
  • o ceapă medie
  • 30 – 40g de unt
  • 30g de făină
  • 200ml de lapte fierbinte
  • 200g de brânză cheddar, rasă
  • sare și piper

Ingrediente - mac and cheese
Sursă foto: Adi Hădean

 

Preparare:

Se pun pastele melcișori la fiert în apa clocotită.

Se taie ceapa mărunt și se călește în unt, într-o tigaie. Când a devenit translucidă, se presără cele trei linguri de făina și se amestecă bine, totul la foc mic. După 2-3 minute se adăugă laptele și brânza ceddar (mărunțită sau dată pe răzătoare în prealabil). Se adaugă sare și, opțional, piper.

Sosul este gata după 3-4 minute, când s-a îngroșat suficient cât să îmbrace lingura.

Peste sos se adaugă melcișorii fierți și se mai dau într-un clocot, amestecându-i energic în sos. Asta e tot!

Poftă bună!

Cea mai mare porție de Mac and Cheese a ajuns în Cartea Recordurilor

Cea mai mare porție de Mac and Cheese a fost preparată în 2010 de „Cabot Creamery Cooperative” și Chef John Folse din New Orleans. Porția imensă a cântărit în total 2.469 de kilograme și a necesitat 575 de kilograme de macaroane fierte, precum și 286 de kilograme de brânză mixtă, potrivit Guinness World Records.