Nu veți mai cumpăra afumături de la magazin după ce veți descoperi această rețetă

Nu veți mai cumpăra afumături de la magazin după ce veți descoperi această rețetă
Este ușor să afumați carnea, chiar și acasă. deși, evident, ar trebui să vă aflați într-o curte. Sau să apelați la un prieten care deține o afumătoare. Această rețetă de cotlet de porc afumat merită să fie preparată, numai pentru plăcerea de a descoperi o rețetă care, aparent, pare inaccesibilă.

Puteți prepara carnea acasă și să o afumați. Tot ce trebuie să faci este să cauți pe internet cum se face. Dacă nu aveți propria afumătoare, veți descoperi în clipul acestei rețete ce simplu puteți improviza una. Garantat, apoi nu veți mai cumpăra niciodată carne afumată din magazin.

Ingrediente pentru file de porc afumat la cald

– 6,5 kg de pulpă de mijloc

– 5 bulbi de usturoi

– 2,6 litri de apă fiartă răcită (apă de la robinet)

– 10 frunze de dafin

– 2 linguri de boabe de piper negru

– 2 lingurițe de semințe de condimente

– 1 lingură de boabe de ienupăr

– 315 g de sare de murat (sare de bucătărie)

– 55 g zahăr

– grilă de afumare

Mod de preparare

Carnea se curăță de membrane, se spală bine, se usucă și se cântărește. Se pune în carne usturoiul curățat și tăiat felii. Apa se pune la fiert, cu frunzele de dafin, boabele de piper, condimentele și boabele de ienupăr. Apoi se lasă să se răcească. Se amestecă apoi zahărul și sarea. Marinada gatase toarnă peste carne și se pune apoi la frigider pentru 7 zile. Cel mai bine este să folosiți o cutie de plastic cu capac. O dată la două zile carnea se întoarce de pe o parte pe alta în marinadă.

După 7 zile, se scoate carnea din marinadă, se usucă și se pune într-o plasă de afumat. Se lasă atârnată să se scurgă timp de 12 ore. Puteți folosi foarte bine un uscător de rufe, sub care pun cutii pentru lichidul care se scurge din carnea de porc).

Carnea, astfel pregătită se pune într-o afumătoare încălzită. Se afumă timp de 4 ore la 55 -65 °C. Apoi se pune într-o oală cu apă la 75 – 80 °C. Se ține sub aburi timp de o oră. După acest timp se scoate carnea și se usucă pe o sită. După ce carnea de porc s-a răcit, este gata de consum.

Sursa: Instagram

Sursa foto: Bringo

Recomandarile noastre