Ouăle nu sunt de neînlocuit în prăjituri și mâncăruri. Ponturi fantastice

Ouăle nu sunt de neînlocuit în prăjituri și mâncăruri. Ponturi fantastice
Persoanele care țin un regim vegan sau vegetarian se lovesc deseori de „problema” înlocuirii ouălor în preparatele lor. Ar face și ele prăjituri sau alte mâncăruri care au nevoie de liant. Ouăle nu sunt de neînlocuit.

Există pe piață o multitudine de alimente care pot înlocui ouăle, la fel de bogate în proteine și cu aceleași proprietăți. Conform nutriționiștilor, ouăle sunt o sursă importantă de proteine, minerale și vitamine. În lipsa ouălor din alimentație,   aceste elemente pot fi aduse în organism prin fructe, legume, nuci sau chiar semințe. Acestea au și un avantaj:  nu conțin colesterol și facilitează digestia.

Cele mai uzuale alimente ce înlocuiesc ouăle în prăjituri

Persoanele cu dietă vegană pot să prepare brioșe, clătite sau prăjituri fără ouă, înlocuindu-le cu banane coapte piure.

Semințele de in sunt extrem de bogate în fibre și proteine vegetale, și, folosite sub formă de făină, pot, de asemenea, înlocui cu succes ouăle din compoziția prăjiturilor, dacă le achizionați sub formă de făină. Tot ce aveți de făcut e să amestecați o lingură de făină din semințe de in cu trei linguri de apă ca să veți obține echivalentul unui ou. Amestecul e ideal pentru fursecuri, biscuiți dietetici sau clătite.

Și brânza de soia, tofu, poate fi folosit cu succes în compoziția prăjiturilor în locul oului, fără a modifica gustul preparatului. Pentru a obține textura ideală, este necesar să treceți tofu prin blender și să folosiți un preparat nesărat

Iaurtul de soia poate fi folosit în loc de ou în prăjituri. Echivalarea este de 60 de grame de iaurt de soia pentru a înlocui un ou.

Mărul ras este perfect pentru a înlocui oul, mai ales în clătite.  75 de grame de măr ras înlocuiesc un ou.

Alte ingrediente care înlocuiesc 1 ou

Un sfert de cană de piure de dovleac

4 linguri de aquafaba (apa în care se fierbe năutul poate fi folosită și pentru a prepara bezele vegane)

1 lingură de semințe de chia înmuiate în 5 linguri de apă

2 linguri de fulgi de ovăz înmuiați în 5 linguri de apă

2 linguri de amidon de porumb

2 linguri de fulgi de drojdie inactivă 

1 lingură cu lecitină de soia

Sursa foto: Arhiva

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre