Simona Ionescu / Redactor Șef

Paste gătite într-un mod sănătos. Rapid și bun

Paste gătite într-un mod sănătos. Rapid și bun
Pastele sunt un aliment atât de popular datorită calităților sale diverse, deoarece pot fi preparate în moduri atât de diferite și unice. Pentru mulți, pastele pot fi un fel de mâncare principal, dar altora le place să-l pregătească ca garnitură. Vin în toate formele, dimensiunile și culorile și sunt delicioase fierbinți, reci, proaspete din oală sau sub mâncate a doua zi.

Din cauza cantității mari de carbohidrați care se găsește în paste, mulți oameni le asociază cu creșterea în greutate. Credeți sau nu, este posibil să mâncați și să gătiți sănătos pastele. Când sunt preparate corespunzător, au multe beneficii pozitive în menținerea unui stil de viață sănătos și pot satisface numeroase nevoi alimentare. 

Pentru toate rețetele de mai jos, gătiți pastele după cum urmează: Puneți într-un un vas mare apă la fiert, adăugați puțină sare, apoi adăugați 1⁄2 la 1 kilogram de paste. (Variază cantitatea în funcție de raportul preferat de paste față de sos; cantitatea de sos din rețetele care urmează va fi sos pentru 1 kilogram de paste, sau suficient pentru a servi patru porții.) Când pasta este fragedă, dar nu lipicioasă, scurgeți într-o sită, rezervând 1 cană de apă pentru gătit.

1.Paste cu spanac 

Înainte de a găti pastele, adăugați 2 kilograme de spanac în oala cu apă clocotită sărată. Gătește timp de 1 minut, apoi scoate, răcește și toacă. În timp ce pastele se gătesc, fierbeți 1 cană smântână lichidă, 3 linguri unt și spanacul tocat la foc mediu și gătiți până se îngroașă, 5 minute sau mai mult. Se adaugă peste pastele fierte. 

2.Carbonara cu praz

Gătiți un bol de bacon mărunțit în 2 linguri de ulei de măsline la foc mediu, amestecând ocazional, până se rumenește, între 8 și 10 minute. În timp ce pastele fierb, adăugați în tigaie părțile albe și verzui tocate de la 3 bucăți de praz mai mari și căliți până se înmoaie și încep să se rumenească: aproximativ 15 minute. Faceți 4 spații în tigaia cu prazul fiert, adăugați un pic de ulei de măsline în fiecare și spargeți 4 ouă mari. Se amestecă cu pastele fierte, sosul făcut și 1⁄2 cană parmezan ras. 

3.Paste cu Mazăre, Brânză (Pecorino) și Mentă

Înainte de a găti pastele, adăugați 2 căni de mazăre în vasul cu apă clocotită și gătiți până devine fragedă (3- 5 minute). În timp ce gătește, adăugați 1 lingură de chile proaspăt și 2 linguri ulei de măsline la foc mediu, amestecând ocazional, timp de un minut sau două. Se adaugă pastele, cu 1⁄2 cană cu mentă proaspătă tocată și cu 1⁄2 cană cu brânză (pecorino romano). 

Rita Ora, topless pe Instagram. Fanii sunt în delir

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre