Un preparat foarte gustos, un aperitiv condimentat pentru mesele festive. Pastrama de porc nu este o rețetă dificilă, dar necesită timp și răbdare.

Pastramă de porc afumată. Rețeta

Carnea trebuie să stea la macerat în condimente, apoi afumată. Unele gospodine pun carnea în vin roșu ca să ajute carnea să se matureze bine. Uite o rețetă tradțională!

Ingrediente

  • 1 kg carne macră de porc
  • 1 lingură sare
  • 3 g piper
  • 1 linguriţă boia de ardei
  • 1 căpăţână de usturoi
  • 1 crenguţă de cimbru.

Mod de preparare

  • Pisezi usturoiul la fel ca pentru mujdei, îl pui într-o farfurie, adaugi sarea, boiaua, frunzele de cimbru mărunţite şi amesteci bine.
  • Tai carnea fâşii late de 5-6 cm şi groase de 2-3 cm, apoi le freci bine fiecare fâşie cu amestecul de condimente.
  • Aşezi bucăţile de carne într-un vas, le acoperi cu ce a mai rămas din compoziţia de condimente, pui o greutate deasupra şi laşi carnea 3-4 zile, la o temperatură de 20 de grade Celsius.
  • Legi bucăţile de carne cu o sfoară şi le atârni la fum cald, 2 zile.
  • Serveşti ca aperitiv. Sursa: „Sosuri, dressinguri şi condimente“, Maria Cristea Şoimu.

Exclusiv. Ce declarații de dragoste își fac Gina și Smiley în public

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp