Prăjitura Revani cu aromă de lămâie

Prăjitura Revani cu aromă de lămâie
Servită rece, de la frigider, această prăjitură este delicioasă, foarte aromată și răcoritoare. Aroma intensă de lămâie face din ea un desert cu adevărat special.

Această simplă și ușoară prăjitură cu griș și aromă intensă de lămâie este cunoscută și sub denumirea de Prăjitura Revani. Se prepară simplu. Are o textură densă de la granulele de griș și ușor cremoasă după însiropare. Este altceva decât un blat clasic de pandișpan.

Ce ne trebuie pentru Prăjitura Revani

Prăjitură: 4 ouă mari, 100 gr unt cu 82% grăsime, 100 gr zahăr, 50 gr făină, 100 g griș, 1 lămâie, 1 praf de sare

Sirop: 2 lămâi, 150 g zahăr

Mod de preparare

Pornim cuptorul la 180ºC. Topim untul la foc mic, apoi îl lăsăm să se tempereze. Separăm gălbenușurile de albușuri. Mixăm gălbenușurile cu zahărul până când devin ușor cremoase. Adăugăm grișul amestecat cu făina, apoi untul topit, zeama și coaja de și mixăm până când compoziția este omogenă.

Separat, presărăm sare peste albușuri și le mixăm până când se spumează și formează cristale. Încorporăm treptat și ușor, albușurile în compoziția de gălbenușuri, amestecând cu o spatula de jos în sus pentru a obține o compoziție aerată.

Întindem compoziția pentru prăjitură cu griș și aromă intensă de lămâie, într-o tavă unsă cu unt. Apoi o dăm la cuptor timp de 25 până la 30 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.

Intre timp, pregătim siropul de lămâie. Răzuim foarte fin coaja de la 2 lămâi și stoarcem sucul acestora. Alegem lămâi bio. Amestecăm într-un vas, sucul de lămâie cu zahărul și coaja răzuită și fierbem siropul la foc mediu până când zahărul se dizolvă. Lăsăm siropul să se răcească.

După ce scoatem prăjitura din cuptor, o înțepăm din loc în loc cu o scobitoare, cât este caldă, dar nu foarte fierbinte. Apoi turnăm peste ea siropul strecurat. Lăsăm prăjitura Revani să se răcească în tavă, și abia apoi o porționăm și o servim.

Sursa: Chefi la cuțite

Vedete de la Hollywood și sosiile lor din alte timpuri. Care-i explicația? FOTO