Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă de impresionat musafirii: Vulcan din dovlecel cu un ou în mijlocul craterului. Veți primi aplauze

Rețetă de impresionat musafirii: Vulcan din dovlecel cu un ou în mijlocul craterului. Veți primi aplauze
Dovleceii sunt ingredientul principal în această reţetă şi legume ideale în regimul hipocaloric, deoarece sunt bogați în apă. Un dovlecel e aproximativ 93% apă. În plus, conține potasiu, vitamina C şi caroten.

Puteți folosi zucchini în loc de dovlecei, dacă vă place mai mult. Și aceștia sunt, de fapt, tot dovlecei. Combinația de minerale face ca zucchini  și frații lor mai decolorați, dovleceii, să fie recomandați în dieta celor care au probleme hepatice sau tiroidiene, având capacitatea de a îmbunătăți metabolismul celular la nivelul acestor organe. Cantitatea mare de potasiu pe care o conțin contribuie la susținerea funcției cardiace și la menținerea unui nivel normal al tensiunii arteriale și al funcției renale. Conținutul de luteină ajută la sănătatea ochilor.

Ingrediente pentru sandvișuri cu dovlecei și ouă

400 grame de dovlecei

1 praz mic

100 g parmezan sub formă de pudră

1 vârf de cuțit de sare

1/4 linguriță de praf de usturoi

un sfert de linguriță de oregano

un sfert de linguriță de pătrunjel tocat mărunt

o jumătate de cană de pesmet

5 ouă

ulei de măsline

Mod de preparare

Se spală dovleceii și se dau pe răzătoare,  apoi se toacă fin prazul și se amestecă cu dovleceii mărunțiți. Se adaugă sare după gust și se lasă să stea o jumătate de oră într-o strecurătoare pentru a elibera apa. Se scurge bine amestecul. După acest timp, se adaugă condimentele, 1 ou (doar unul ), praful de parmezan și pesmetul. Se amestecă foarte bine.

Între timp, se încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius. În timp ce cuptorul se încălzește, împărțiți amestecul în patru părți egale, faceți din fiecare câte o bilă și lăsați partea centrală mai adâncă (formă de vulcan) și le așezați pe hârtie de copt, într-o tavă.

Se separă albușurile de ouă și în centrul fiecărui vulcan se pun albușurile (doar albușurile) și se dau la cuptor pentru 15 – 18 minute. După acest timp, se scoate tava din cuptor, se adaugă gălbenușul și se bagă din nou la cuptor pentru câteva minute (astfel încât gălbenușul să se închege puțin la exterior, iar centrul să rămână lichid). Se scoate din cuptor și se adaugă puțin piper înainte de servire.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre