Mușchiulețul împletit vă va bucura papilele gustative de fiecare dată. Și dacă mai puneți și un sos de gorgonzola și mozzarela lângă și câteva legume soté, veți fi încântați de rezultate. Asta ca să nu mai spunem că cei din familie vă vor cere cu siguranță porție dublă, iar cu musafirii n-aveți cum să dați greș. 

Acest fel de mâncare se face simplu, la cuptor și se utilizează doar puțin ulei de măsline. Angi Cobuț ne spune, mai jos, ce avem nevoie pentru această rețetă, dar și cum să o preparăm. 

Ingrediente: 

Mușchiuleț de porc

Bacon

Ciuperci

Morcov

Ardei

Brocoli

Conopidă

Ulei de măsline

Sare, piper, oregano

Ingrediente pentru sos:

Brânză gorgonzola 

Brânză mozzarella 

Smântână

Unt

Lapte

Sare, piper, nucșoară

Mod de preparare:

Se taie mușchiuletul pe lungimea lui în trei bucăți și se împletește, se asezonează cu sare și piper apoi se așează într-o tavă de cuptor pe care am pus hârtie de copt. Presărăm puțin ulei de măsline și băgăm la cuptorul încins la 220 de grade 25/30 de minute .

Într-o tigaie punem puțin ulei de măsline și o lingură de unt, legumele gata curățate și tăiate, sare, piper și oregano. Le sotam cu sfatul de a ramáne „al dente”.

Într o tigaie ,la foc mic, punem puțin unt și ulei de măsline, punem brânzeturile pe care le-am ales și învârtim până obținem o compoziție omogenă, Apoi adăugăm 200 ml de smântână líchidă iar dacă compoziția vi se pare prea groasă puteți adăuga și lapte. Punem apo sare, piper, nucșoară, învârtim continuu două minute după care se poate servi.

Poftă bună! 

Gogoșele, biluțe cu sirop și fistic. Rețeta

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp