Simona Ionescu / Redactor Șef

Dormiți și slăbiți în același timp. Șase alimente care vă ajută să aveți un corp de zeiță

Dormiți și slăbiți în același timp. Șase alimente care vă ajută să aveți un corp de zeiță
Știați că anumite alimente vă pot ajuta nu doar la un somn mai bun, ci vă ajută să slăbiți în timp ce vă odihniți? Specialiștii vă sar în ajutor.

Somnul este esențial pentru regenerarea organismului, sănătatea mentală și eficiența generală pe tot parcursul zilei. De aceea aveți nevoie de cele mai bune alimente înainte de culcare, care nu doar vă ajută să dormiți mai bine, dar veți slăbi în timpul nopții.

Există mai mulți factori care trebuie luați în considerare atunci când planificați o dietă echilibrată care să sprijine atât o greutate sănătoasă, cât și un somn bun. Aceștia sunt nutrienți cheie, care ajută organismul să se relaxeze și să se pregătească pentru somn, oferind în același timp o senzație de sațietate de lungă durată pentru a evita gustările târzii din timpul nopții. Acești nutrienți includ: melatonină, triptofan, magneziu și potasiu, care se găsesc în diverse alimente și joacă un rol important în reglarea ciclului de somn și a metabolismului.

Nuci și banane

Nucile sunt bogate în melatonină, un hormon care reglează ciclul somnului. În plus, conțin grăsimi sănătoase, proteine și fibre, care vă ajută să vă simțiți sătui, ceea ce este util pentru pierderea în greutate. Ele sunt, de asemenea, bogate în acizi grași omega-3, care au proprietăți antiinflamatorii și pot îmbunătăți calitatea somnului. Specialiștii recomandă să adăugați o mână de nuci la o salată care trebuie consumată seara.

Bananele sunt, de asemenea, o sursă excelentă de potasiu și magneziu, două minerale care ajută la relaxarea mușchilor și la reducerea stresului, ceea ce contribuie la un somn mai bun. De asemenea, conțin triptofan, un aminoacid care este transformat în organism în serotonină și melatonină, hormoni care reglează somnul. Consumați în fiecare seară și dimineață câte o banană și veți vedea diferența.

Migdalele vă ajută să scăpați de insomnie

Migdalele sunt pline de grăsimi sănătoase, proteine și fibre, care vă ajută să rămâneți sătui mai mult timp. De asemenea, conțin magneziu, care este important pentru relaxarea musculară și îmbunătățirea calității somnului. Cercetările arată că consumul de migdale vă poate ajuta să adormiți mai repede și să reduceți insomnia. Savurați migdalele ca o gustare în timpul zilei sau înainte de culcare, combinate în iaurt sau fulgi de ovăz.

Kiwi îmbunătățește calitatea somnului

Dormiți și slăbiți în același timp

Kiwi este un fruct hipocaloric bogat în vitamina C și K și conține antioxidanți și fibre care susțin sănătatea gastrointestinală și sistemul imunitar, contribuind și la scăderea în greutate. Cercetările au arătat că un consum de kiwi înainte de culcare poate îmbunătăți calitatea somnului, posibil datorită conținutului său ridicat de antioxidanți și serotonină. Consumați kiwi ca parte a mesei de seară și nu uitați să adăugați acest fruct la salatele de fructe zilnice.

Iaurt grecesc și carne de curcan

O altă sursă excelentă de proteine este iaurtul grecesc, ce ajută la sațietate, important atunci când țineți dietă. În plus, conține calciu, care joacă un rol în producerea de melatonină. Calciul ajută, de asemenea, la relaxarea mușchilor și la reducerea stresului, ceea ce vă ajută să dormiți mai bine. Pentru un plus de dulceață, amestecați iaurt grecesc cu fructe și miere.

Carnea de curcan este o sursă excelentă de proteine și este bogată în triptofan, un aminoacid care stimulează producția de serotonină și melatonină, hormoni care reglează somnul. Datorită conținutului ridicat de proteine, carnea de curcan ajută, de asemenea, la senzația de sațietate, care este utilă pentru pierderea în greutate. Pregătiți o friptură de curcan pentru cină. Adăugați felii de curcan la salate sau sandvișuri.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre