Simona Ionescu / Redactor Șef

Profesorul Mircea Beuran dezvăluie efectele uluitoare ale consumului de apă rece. Această informație o să vă schimbe viața

Profesorul Mircea Beuran dezvăluie efectele uluitoare ale consumului de apă rece. Această informație o să vă schimbe viața
Profesorul Mircea Beuran, unul dintre cei mai apreciați chirurgi ai țării, le-a spus românilor cum să țină corect Postul Crăciunului. De ce trebuie că consumăm apa la temperatura camerei.

„Postul e prietenul stomacului”, a afirmat profesorul Mircea Beuran, dar nu se ține după ureche. Cum se ținem corect Postul Crăciunului ca să nu avem probleme de sănătate.

„Jocul între PH-ul acid și cel alcalin în structura biologică a individului rupe posibilitatea de a se forma germeni”

Tot mai mulți credincioși au renunțat la carne și produsele lactate, dar puțini sunt cei care cunosc cu adevărat care sunt beneficiile Postului Crăciunului pentru organism. „În post nu mănânci carne sau produse cu proteină, aceasta fiind cea care dă PH-ul acid.

Legumele și fructele aduc PH-ul alcalin. Iar jocul între PH-ul acid și cel alcalin în structura biologică a individului rupe posibilitatea de a se forma germeni care să se dezvolte pe același tip de mediu. Ruperea de mediu îl face ca unul care știe că în locul ăsta nu-mi mai fac nici o casă pentru că mereu plouă, bate vântul și mi se întâmplă ceva și pleacă de acolo.

Este cel mai fiziologic lucru pe care putem să îl promovăm: mâncarea de post în trei zile pe săptămână”, a declarat profesorul Beuran în podcast-ul lui Adrian Artene.

„Postul e prietenul stomacului”

Reputatul chirurg afirmă că postul este bunul prieten al stomacului, dar trebuie să avem grijă și la cantitatea de produse pe care le consumăm.

„Trebuie să mâncăm în așa fel încât niciodată să nu ne ridicăm sătui de la masă. Să lași această liniște a organismului de a-și prelucra bolul alimentar, pentru că efortul de a prelucra un volum foarte mare înseamnă un consum energetic pentru unele glande cu secreție pentru tubul digestiv foarte mare.

Și de foarte multe ori volumul mare de mâncare dacă se mai amestecă și cu alcool declanșează o reacție pancreatică.

La un astfel de efort, există pancreatite cu fracturarea pancreasului. Atât este de stimulat să poată să prelucreze încât se poate rupe. Uneori, în pancreatitele pe care ajungem să le operăm, găsim un pancreas cu două părți”, a mai spus specialistul.

„Somnul cel mai bun este înainte de miezul nopții”

Mircea Beuran a povestit cum se ține corect Postul Crăciunului

Profesorul Beuran ne îndeamnă să fim foarte atenți cât mâncăm mai ales în momentele festive „când ne adunăm cu toții și uităm să ne mai ridicăm de la masă. E bine să mâncăm, să ne mai plimbăm, să stăm separat de masă pentru a se digera totul liniștit”.

Chirurgul trage un semnal de alarmă și susține că „mesele de noapte sunt un calvar”. De aceea, recomandă ca ultima masă să fie luată în jur de ora 19.00.

„Se spune cu trei, patru ore, înainte de culcare, media fiind ora 22.00-23.00. Cu toate că somnul cel mai bun este înainte de miezul nopții, acela te odihnește cel mai bine. Totdeauna când adormi cu stomacul plin, nici somnul nu e cel mai liniștit, pentru că funcția hepatică are două momente speciale de lucru.

În poziția verticală prelucrează tot ce primește, în poziția orizontală, la odihnă, își face mentenanța lui. Adică își prelucrează anumite alimente pentru a-și întregi funcția hepatică. Dacă noi vom sta numai în picioare, el nu are timp să se refacă”, a relatat medicul.

La ce temperatură se bea apa

Profesorul Beuran le-a reamintit românilor să nu uite de paharul cu apă de fiecare dimineață. Câtă apă să bem pe zi?

„Eu cred că nivelul apei îl cere propriul organism. Există un centru al sațietății pentru a ține setea în frâu. Dacă mie nu-mi este sete, înseamnă că ceea ce am pierdut se compensează nu cu doi litri, poate cu un litru și jumătate. Dar dacă am doi metri și 100 și ceva de kilograme, mă duc la sală și fac sport, poate beau trei litri, lucrurile asta în biologie trebuie adaptate”, a menționat specialistul.

Nu în ultimul rând, medicul susține că apa trebuie băută doar la temperatura camerei: „Mâncând și bând un pahar cu apă rece coagulează toate grăsimile, ceea ce dă un grad de digestie de efort pe care trebuie să-l facă organismul”.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri