Fie că aţi ţinut întreg postul Paştelui sau nu, de sărbătoarea Învierii, dar şi următoarele câteva zile o să aveţi parte de mese copioase. Iată câteva sfaturi care vă pot ajuta să nu vă confruntaţi cu indigestii sau alte belele gastronomice.
După ce am venit de la biserică de unde am luat Lumină, am băut agheazmă şi am mâncat cozonac sfinţit, primul lucru care îl facem este să ciocnim câte un ou cu cei dragi, pentru a ne aminti că Hristos a Înviat! Desigur, aceste produse ne fac să simţim aroma sărbătorii Învierii Domnului.
Paște cu ouă, miel și cozonac. În ce cantități le consumăm
Medicii recomandă cel mult două ouă într-o singură zi, iar dacă ştiţi că pe masă vor fi şi alte bucate gătite cu ou, atunci cel mai potrivit ar fi să ne limităm la unul. Probabil toţi ştiu că oul include 86% din substanţele necesare metabolismului uman. Dar, dacă faceţi exces de consum de ouă (peste 3 zilnic), veţi avea probleme de secreţie a hormonilor sexuali!
Carnea de miel conţine mult colagen, o substanţă greu digerabilă, iată de ce va trebui să o ţineţi mai mult la cuptor. Un înlocuitor al mielului poate fi carnea de ied, care este mult mai uşoară. Dacă s-a ţinut post, atunci cel mai potrivit ar fi prepararea felurilor de bucate din carne cât mai slaba – muşchi de porc, carne de pasăre, carne de vită. De preferinţă să fie fiartă sau la grătar, evitându-se prăjelile în ulei încins, recomandă specialiștii.
De asemenea, se recomandă ca mâncarea pe care o avem pe masa de sărbătoare să fie preparată în casă şi să ne ferim de produsele semifabricate. Preparatele din carne ar trebui să le combinăm cu legume şi fructe, iar cel mai potrivit lucru ar fi ca două treimi din farfuria cu mancare să includă legumele. Între mese, consumaţi fructe.
Gospodinele înroșesc ouă în Joia Mare. De unde vine această tradiție
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook