Simona Ionescu / Redactor Șef

Trăiască berea! Azi e ziua internaţională a berii

Trăiască berea! Azi e ziua internaţională a berii
În prima zi de vineri a lunii august, este marcată, începând cu anul 2008, Ziua internaţională a berii.  Amăruie, spumoasă, rece, blondă sau brună, berea este o băutură care a depășit demult orice granițe prin darul ei de a aduce prietenii împreună.

Impactul mondial a avut loc în anul 2011, când a fost creat un site de internet, unde au fost publicate argumente ce susţineau celebrarea Zilei internaţionale a berii. Ziua a fost rapid popularizată pe reţelele de socializare, fiind creată desigur şi o pagină pe Facebook. Toate aceste acţiuni au făcut posibilă, în 2011, organizarea a 276 de festivităţi în 138 de oraşe din 23 de ţări din întreaga lume, scrie agerpres.ro.

Totodată, această zi este dedicată celor care muncesc tot anul pentru a asigura consumul de bere.

Cum se face berea. Beneficii

Majoritatea berilor sunt fabricate după acelaşi proces, din patru ingrediente principale: apă, care reprezintă peste 90% din compoziţie; malţ din orz, orez sau grâu; hamei şi drojdie. Datorită malţului, berea conţine o cantitate importantă de fibre solubile, o jumătate de litru de bere putând asigura 10% din necesarul zilnic de fibre al organismului.

Berea poate fi o sursă importantă de minerale, o jumătate de litru având aproximativ 135 mg de potasiu. Este şi o sursă de siliciu, element ce ajută la îmbunătăţirea densităţii minerale a oaselor. Alte minerale importante conţinute de bere, într-o cantitate redusă, sunt fosforul, magneziul, calciul şi sodiul.

La 27 aprilie 2018, Centrul de studii despre bere, sănătate şi nutriţie a publicat un studiu potrivit căruia consumul moderat de bere, adică 330 ml/zi în cazul femeilor şi 660 ml/zi în cazul bărbaţilor, poate creşte concentraţia de colesterol bun, HDL, cu aproximativ 8%. Sursa: agerpres.ro

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre