Simona Ionescu / Redactor Șef

Un câine, primul animal din Spania confirmat cu COVID. Cum se manifestă virusul

Un câine, primul animal din Spania confirmat cu COVID. Cum se manifestă virusul
Este oficial! Un câine din Spania a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Cercetătorii spun că animalul a fost infectat de la oameni.

O echipă de cercetători a anunțat infectarea primului animal de companie din Spania cu tulpina britanică a coronavirusului, scrie evz.ro. Ultimele studii au arătat că 95% dintre câini se infectează cu noul virus în urma interacțiunii cu omul.

Un câine, primul animal din Spania confirmat cu COVID

Un câine din Spania a fost diagnosticat cu noul coronavirus. Cercetători de la Universitatea Complutense din Madrid (UCM) au depistat tulpina britanică a noului coronavirus la un pudel de talie mare. Este primul caz de animal din Spania infectat cu tulpina britanică, scrie evz.ro.

Un pudel de talie mare din Spania a fost confirmat cu varianta britanică a noului coronavirus. Animalul de companie a fost supus la două teste PCR, nazal și rectal. În cele din urmă a fost confirmat pozitiv. Echipa de cercetători a transmis că va ține animalul de companie sub observație, cat să poată studia rolul animalelor în răspândirea coronavirusului.

Cercetătorii au izolat virusul, au secvenţiat proteina Spike şi au remarcat prezența a până la 12 mutaţii genetice, transmite Universitatea.

Un câine confirmat cu COVID. Cum se manifestă virusul

Animalul de companie prezintă, potrivit cercetătorilor, o mare încărcătură virală, însă este asimptomatic. Echipa de cercetători a subliniat că va ține animalul sub supraveghere astfel încât să poată studia dezvoltarea tulpinii britanice și particularitățile pe care le prezintă. Totodată se va studia și rolul animalelor în răspândirea pandemiei de Covid-19.

Momentan, cercetătorii nu au putut remarca felul în care evoluează infecția cu coronavirus la animale. Cert este că tulpina britanică este asociată deseori cu apariția de cardiomiopatii, în cazul animalelor de companie din Marea Britanie.

Aproximativ 800 de câini şi pisici, aproape 100 de dihori, 24 de râşi şi 1 vizon sălbatic au fost supuși mai multor teste de către aceeași echipă de cercetători. Animalele au fost împărțite în două categorii, cele care au intrat în contact cu oameni și cele care au trăit în mediul natural.

Potrivit ucelor mai recente informații, 95 % dintre câinii sau pisicile infectate cu SARS-CoV-2 s-au infectat după ce au intrat în contact cu persoane confirmate cu coronavirus. Cercetătorii spun că animalele nu dezvoltă simptome aproape deloc sau prezintă forme uș0are de Covid-19.


Câinele motociclist. Stăpânul lui povestește cum ies ei la plimbare. Video

De ce trebuie să-ți mângâi câinele înainte de a pleca de acasă. Vecinii vor fi fericiți

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre