Supă cremă din avocado cu creveți. Rețetă

Supă cremă din avocado cu creveți. Rețetă
Din câteva fructe de avocado poţi pregăti o delicioasă supă cremă din avocado cu creveți.

O supă cremă din avocado cu creveți poate fi o alegere excelentă oricând, inclusiv în zilele de vară.  Avocado conţine acid oleic, aceeaşi grăsime regăsită şi în uleiul de măsline. Acidul oleic este o grăsime care te poate ajuta să-ţi controlezi nivelul colesterolului. 

Supă cremă din avocado cu creveți

Ingrediente pentru 4 porţii:

2 fructe de avocado mari şi bine coapte

250 grame creveţi

200 ml frişcă 35%

2 ouă

300 ml supă de pui (dintr-un fileu de pui, 500 gr.)

3 linguri suc de lămâie

câte o legătură de mărar şi pătrunjel

1 lingură ghimbir ras

3 căţei de usturoi

1 lingură de sos de soia

sare şi piper după gust

Mod de preparare:

Se taie fileul de pui fâşii. Se pune la fiert într-un vas cu 1 l apă şi puţină sare. Carnea se fierbe până este gata. Apoi se scoate de pe foc și se  toarnă într-un vas la răcit. 

Creveţii se decongelează și curăță. Se pun într-un vas cu o marinadă din 1 lingură ghimbir ras, 3 căţei usturoi pisat sau tăiat mărunt, 1 lingură sos de soia şi 3 linguri suc de lâmie.

Se lasă totul pentru 10 minute. Se încinge puţin ulei de măsline într-o tigaie şi se adaugă creveţii cu tot cu marinadă în tigaie. Se călesc pe ambele părţi, câte 1- 2 minute la foc mediu. Se iau de pe foc şi se lasă la răcit. 

Se sparg 2 ouă într-un vas şi se amestecă  bine cu 2-3 linguri de frişcă. Se încinge uleiul în tigaie şi se toarnă compoziţia din ouă bătute cu frişcă până se face un mix. Ia de pe foc şi pune mixul într-o farfurie plată pentru a se răci. 

Se taie fructele de avocado pe jumătate, se scot sâmburii şi curăţă coaja. Miezul se taie mărunt, se pune într-un vas şi se adaugă sucul de lămâie.

În compoziţia dată se adaugă pătrunjel şi mărar tocate mărunt. Se adaugă 300 ml zeamă de la pui şi 150 ml frişcă. Se amestecă totul cu blenderul până se obține o cremă moale. Se condimentează cu sare si piper după gust.

Ornarea:

Într-un bol se toarnă crema obţinută din avocado, iar în mijloc se pune o lingură de frişcă şi puţin mix. Peste mix se pun creveţii. Se înfrumuseţează cu mărar. După preferinţă se poate folosi în supă şi carnea de pui fiartă.

Poftă bună!

Foto: Facebook

Burrito mexican. Rețeta lui Angie Cobuț