Simona Ionescu / Redactor Șef

Turnulețe din dovlecei pane cu șuncă și cașcaval

Turnulețe din dovlecei pane cu șuncă și cașcaval
Dovleceii sunt extrem de hrănitori și plini de vitamine, de aceea nu ar trebui să lipsească din alimentația familiei.

Nu mai știți cum să-i convingeți pe cei mici să mănânce clasicii dovlecei pane? Preparați aceste minunate Turnulețe din dovlecei pane cu șuncă și cașcaval și atracția va fi mult mai mare!

Înainte de a vă apuca de treabă e bine să știți că dovleceii conțin numeroși fitonutienți cu rol antioxidant și antiinflamator, dar și vitamina C, vitamina A, superoxid dismutaza, glutation peroxidaza, glucoza-6-fosfataza sau carotenoizi ca alfa-caroten și beta-caroten. Cea mai mare parte a antioxidanților este în coajă, deci consumați dovleceii cu tot cu coajă. Un dovlecel mediu asigură aproape 50% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Conțin și folat, aproximativ 6% din doza zilnică recomandată.

Turnulețe din dovlecei pane cu șuncă și cașcaval – Ingrediente

1-2 dovlecei cruzi, 2-3 ouă, sare și piper, 150 gr parmezan ras fin, 150 gr pesmet, 200 gr făină, ulei pentru prăjit, șuncă presată, cașcaval

Mod de preparare

Feliem dovleceii bine spălați în rondele de aproximativ 5-6 mm. Așezăm rondelele pe o planșetă și presărăm sare peste ele. Le lăsăm așa 10 minute timp în care se mai elimină apa din ele. Apoi le uscăm rondelele tamponându-le cu prosoape absorbante.

Amestecăm ouăle cu un praf de sare și unul de piper.  Separat, amestecăm parmezanul ras cu pesmetul. Trecem rondelele de dovlecei, mai întâi prin făină, apoi prin ouă și la final prin pesmet și parmezan. Între timp, punem și uleiul la încins într-o tigaie.

Rumenim rapid rondelele de dovlecei trecute prin făină, ouă și parmezan pe ambele părți, în ulei încins și le scoatem pe prosoape de hârtie absorbantă.

Lăsăm rondelele de dovlecei pane să se tempereze, apoi le dispunem sub formă de turnulețe, alternându-le cu rondele de cașcaval și de șuncă, tăiate la aceleași dimensiuni. Pentru servire, aceste turnulețe se așază pe platou alături de legume proaspete, sau o salată.

Sursa: Chefi la cuțite

Misterul florii „Sângele lui Isus pe cruce”. Înflorește doar în timpul Săptămânii Sfinte?

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre