Simona Ionescu / Redactor Șef

Hribovica, celebra supă de ciuperci din Slovacia. Rețeta e perfectă pentru o masă cu prietenii

Hribovica, celebra supă de ciuperci din Slovacia. Rețeta e perfectă pentru o masă cu prietenii
După atât de multe preparate cu carne de sărbătorile de iarnă, se simte nevoia unui preparat delicios, al cărui ingredient principal sunt ciupercile. Cine încearcă rețeta de supă de ciuperci Hribovica, nu se va opri la o singură porție.

Dacă vă plac ciupercile, e momentul să pregătiți extraordinara supă Hribovica, care nu lipsește de pe masa slovacilor. Iată cât de simplu de preparat e rețeta.

Ingredientele necesare

Pentru a pregăti o asemenea delicatesă, aveți nevoie de 2 căni cu ciuperci uscate, 5 cartofi mari, 1 ceapă, 1 lingură cu oțet, 3 linguri cu făină, 200 ml lapte, 200 ml smântână. Vă mai sunt necesare 2 linguri cu ulei sau 1 lingură cu untură, sare, piper, după gust.

Mod de preparare

Potrivit informațiilor oferite de g4food.ro, pentru început puneți la înmuiat ciupercile timp de 10-15 minute în apă fierbinte. Curățați cartofii, spălați bine și tăiați în bucățele mici. Puneți ulei într-o oală, lăsați la foc mic și adăugați ceapa tăiată în bucățele mici.

Lăsați câteva minute, apoi puneți ciupercile, sare, piper și turnați apă. Lăsați la fiert până când ciupercile sunt aproape gata și adăugați cartofii. Amestecați uleiul sau untura cu făina și laptele și turnați peste supă când cartofii sunt gata. Lăsați să mai dea în câteva clocote și la final, puneți și smântâna.

Beneficiile ciupercilor pentru sănătate

Hribovica, celebra supă de ciuperci din Slovacia. Rețeta e perfectă pentru o masă cu prietenii
Ciupercile uscate, ingredientul principal pentru cea mai bună supă din Slovacia

Potrivit studiilor, consumul a doar 18 grame de ciuperci pe zi poate reduce riscul de cancer cu până la 45%, spun specialiștii. Ciupercile sunt o sursă puternică de ergothioneină, un aminoacid și antioxidant care previne sau încetinește deteriorarea celulară.

Pentru a vă reduce aportul de sodiu, luați în considerare adăugarea ciupercilor la mesele dumneavoastră. De asemenea, ciupercile sunt un substitut excelent pentru carnea roșie, iar ciupercile shiitake, în special, ajută la menținerea nivelului scăzut de colesterol.

În cadrul unui studiu efectuat în Singapore, participanții care au mâncat mai mult de două căni de ciuperci pe săptămână au prezentat un risc cu 50% mai mic de a dezvolta deficiențe cognitive ușoare. Nu în ultimul rând, dacă vreți să aveți oase puternice consumați ciuperci, pentru că sunt o bogăție de vitamina D.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre
Stiri parteneri