Kesu Ahmed a pregătuit o rețetă de omletă tricoloră cu influențe din Tanzania, de acolo de unde are el rădăcini. Când vrem să servim un mic dejun mai consistent și bun, bineînțeles că gândul ne zboară la o omletă, fie simplă, fie cu o salată de legume proaspete sau cu brânză. Nu este o omletă oarecare aceasta, ci este o omletă în care a separat albușurile de gălbenușuri.
Omleta tricolora cu influente din Tanzania – Ingrediente
Pentru 3 porții: 6 ouă
6 baby morcovi
șofran
salată mixtă
3 avocado
9 felii subțiri de bacon
3 roșii mari
câteva roșii cherry
puțin unt
zeamă de lămâie
sare și piper
Mod de preparare
Pentru omleta propriu-zisă se separă albușurile de gălbenușuri. Se prepară, separat, în tigăile antiaderente, încinse. Gălbenușurile se asezonează și cu puțin șofran. Feliile de bacon se rumenesc bine pe ambele părți, pe grillul încins. Se lasă să se tempereze și se mărunțesc. Baby morcovii se blanșează și se trag ușor în unt.
Avocado se curăță și se feliază, apoi se stropește cu puțină zeamă de lămâie pentru a nu oxida. Roșiile mari se feliază în rondele. Omletele se vor așeză în straturi pe farfurii, separate de felii subțiri de roșii, iar de jur împrejur vor colora farfuria restul ingredientelor. Este un mic dejun plin de nutrienți, perfect pentru a-ți lua din el energia necesară întregii zile!
Sursa: Chefi la cuțite
Saint Jacques cu sos parmentier și chipsuri de praz
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook