Simona Ionescu / Redactor Șef

Ouă răscoapte cu sos picant

Ouă răscoapte cu sos picant
Vă invităm să încercați o rețeta simplă, dar consistentă, ce poate fi atât o gustare pentru o după-masă în familie, dar și o garnitură la un alt fel de mâncare, sau parte dintr-un platou mai mare, în cazul în care aveți musafiri.

După ce veți prepara această rețetă de Ouă răscoapte cu sos picant, vă garantăm că veți reveni asupra ei. Nu vă veți putea sătura, așa sunt de bune. Ouăle sunt alimente complexe, sănătoase, pline de proteine. Nutriționiștii le includ în multe diete. Un ou de 50 de grame fiert are și 6,29 grame de proteine, 5,3 grame de lipide (grăsimi), 0,56 grame de carbohidrați, 25 de mg de calciu, 0,59 mg de fier, 5 mg de magneziu, 86 de mg de fosfor, 63 de mg de potasiu, 62 de mg de sodiu, 0,52 mg de zinc.

Ingrediente pentru Ouă răscoapte cu sos picant

– 6 ouă

– 2 gălbenușuri

– 1 linguriță muștar

– 100 g ulei

– 2 castraveți murați în oțet

– sare

Mod de preparare

Se fierb ouăle tari. Când s-au răcit, se curată de coajă, se taie felii rotunde și se așază pe o farfurie unele peste altele.

Separat se face un sos de muștar cu ou astfel: se pun într-un castron o linguriță de muștar, gălbenușurile crude și un praf de sare. Se freacă cu o lingură de lemn până s-a amestecat oul cu muștarul, apoi se adaugă puțin câte puțin ulei. Când sosul este gata, se adaugă 2-3 castraveți în oțet și capetele de albuș rascoapte, toate tăiate foarte mărunt. Se potrivește de sărat și de acru. Preferabil ca sosul să fie puțin mai sărat.

Acest sos se toarnă peste feliile de ou așezate în farfurie, iar împrejur se pun foi de salată verde și felii de ridichi. În sos se poate adaugă și puțin oțet.

Sursa: Chefi la cuțite

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre