Simona Ionescu / Redactor Șef

Pâine cu ou și brânză. Un aperitiv inedit

Pâine cu ou și brânză. Un aperitiv inedit
Dacă vreți să îi surprindeți pe toți cei de la masă, vă propunem o rețetă inedită: pâine cu ou și brânză. Nu este greu de făcut, dar merită.

Trebuie doar câteva ingrediente și faceți un aperitiv care va impresiona pe meseni: pâine cu ou și brânză.

Pâine cu ou și brânză. Un aperitiv inedit

Arată foarte bine pe o masă festivă: pâine cu ou și brânză.

Ingrediente

  • 1/4 căni apă
  • 3/4 căni lapte
  • 3 ouă
  • 2 linguri unt
  • 3 căni făină
  • 2 lingurițe sare
  • 2 linguri zahăr
  • 14 grame drojdie proaspătă
  • Pentru uns: 2 ouă, o lingură de apă, spanac, pătrunjel sau mărar și brânză la alegere.

Mod de preparare

  • Dizolvați drojdia proaspătă în puțin lapte călduț, alături de o lingură de făină. Amestecați pentru un minut.
  • Încălziți apa, laptele și untul la 120 grade.
  • Adăugați ingredientele încălzite puțin câte puțin peste aluatul de drojdie.
  • Amestecați 2-3 minute la o viteză medie.
  • Adăugați 1 ou. Amestecați 1 minut.
  • Puneți aluatul pe masă și frământați-l 5-7 minute până devine elastic. Folosiți făină mai multă, dacă este necesar.
  • Așezați aluatul într-un bol uns cu ulei să lăsați-l la crescut.
  • După ce și-a dublat mărimea, așezați-l pe masă și începeți să îl bateți pentru a scăpa de bulele formate în interior.
  • Împărțiți aluatul în trei. Întindeți fiecare bucată de aluat și lăsați-le la crescut timp de 40 de minute.
  • Pentru compoziție amestecați 1 ou, cu 1 lingură de apă. Adăugați și mărarul/pătrunjelul sau spanacul mărunțit, împreună cu brânza.
  • Ungeți prima bucată de aluat, apoi o adăugați pe a doua. Repetați mișcarea. Adugați a treia foaie de aluat. Rulați.
  • Așezați aluatul în tava tapițată sau pe foaia de copt și introduceți la cuptor la 180 de grade, timp de 30-35 minute. Ungeți-l cu încă un ou.
  • Când s-a rumenit este gata!

Tagliatelle cu sos de roșii și piept de pui

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre