Simona Ionescu / Redactor Șef

Pate de pui făcut în casă. Rețetă fără conservanți

Pate de pui făcut în casă. Rețetă fără conservanți
Orice preparat făcut în casă, fără conservanți, este bun, pe gustul fiecăruia. Să faci pate de pui este destul de simplu, dar gustul este de necomparat cu cel din prăvălie.

Sunt multe rețete de pate de casă, din pui, curcan, gâscă, porc. Modul de preparare este similar. Toate sunt gustoase.

Pate de pui făcut în casă. Rețetă fără conservanți

Noi vă recomandăm o rețetă de la chef Nicolaie Tomescu, din Timișoara.

Ingrediente

  • 500 g ficat de pui
  • 500 g carne de pui (preferabil pulpe)
  • 200 g ceapă albă
  • 30 g usturoi
  • 150 g unt
  • 300 g smântână cu minim 32% grăsime
  • Opțional 50 ml cognac
  • Sare și piper după gust
  • 1 crenguță de cimbru proaspăt
  • Încă 50 g pentru deasupra sau mai mult, în funcție de cât de larg este vasul în care îl puneți

Mod de preparare

  • Curățăm ceapa și usturoiul, le tăiem peștișori.
  • Încingem o cratiță în care punem o treime din cantitatea totală de unt și ceapa cu usturoiul la călit, adăugăm sare și lăsăm să călească bine.
  • Adăugăm carnea de pui și lăsăm la foc mic să se înmoaie și carnea.
  • Punem și ficatul, smântâna și cognacul (opțional), diferența de unt, sare și piper după gust, acoperim cu un capac.
  • Lăsăm să fiarbă la foc mic și mai amestecăm din când în când să nu se prindă. Dacă este nevoie, putem adăuga câte puțină apă.
  • Când sunt bine pătrunde, adică sunt fierte și carnea și ficatul, le punem într-un blender și mixăm până obținem o pastă fină și omogenă. Dacă este prea tare, putem să mai adăugăm apă fierbinte.
  • Turnăm pateul cald în vase și îl lăsăm să se răcească la temperatura camerei după care turnăm untul topit deasupra și punem la frigider.
  • Putem păstra până la o lună acoperit și la rece. Sursa: chefnicolaietomescu.ro

În ce hal a ajuns puștiul leneș din „Familia Bundy”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre