Așa cum ne-a obișnuit, vinerea Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, ne oferă rețete de desert pentru a ne inspira și a le prepara și noi, iar de data aceasta a pregătit o simplă, dar delicioasă rețetă de plăcintă cu caise și budincă de vanilie. Este o combinație perfectă pentru un desert de weekend. Urmăriți mai jos lista de ingrediente și pașii necesari pentru a prepara și voi celor dragi un desert simplu și delicios cu fructe de sezon.
Ingrediente pentru plăcintă cu caise și budincă de vanilie
1 pachet foi pentru plăcintă
200 gr unt clarificat
1 kg caise
100-150 gr zahăr cu aromă de vanilie
Pentru budinca de vanilie: 5 gălbenușuri
1 litru de lapte
150 gr zahăr cu aromă de vanilie
30 gr amidon de porumb
1 praf de sare
200 gr unt
Mod de preparare
Înainte de a ne aapuca de asamblat plăcinta, se pregătește untul. Pentru a obține unt clarificat, acesta se pune la topit și pe măsură ce se topește se îndepărtează spuma care se formează deasupra. În momentul în care nu se mai formează spumă, untul este clarificat și se lasă la temperat.
Cum se prepară plăcintă cu caise. Se lasă aluatul pentru foi de plăcintă la decongelat, timp în care se pregătește umplutura și se încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius. Se spală bine caisele și se scurg foarte bine. Apoi se sparg în două, li se îndepărtează sâmburii și se taie în sferturi. Dacă sunt micuțe se lasă în jumătăți.
Se formează grupuri de câte patru foi de plăcintă și se ung foile între ele cu unt clarificat. La unul din capete se așază felii de caise, cât de multe și se presară cu puțin zahăr cu aromă de vanilie. Se rulează și se transferă rulourile obținute în tava de copt, tapetată cu hârtie pergament. Se coc plăcintele cu caise pentru 35-40 de minute la 180 de grade, sau până se runenesc bine la suprafață. Se lasă la temperat și se pudrează cu zahăr.
Cum se prepară budinca de vanilie
Se amestecă gălbenușurile cu un praf de sare și zahărul până devin spumoase, apoi se adaugă amidonul și puțin lapte rece și se omogenizează compoziția. restul de lapte se adaugă în fir subțire, fierbinte, amestecând intens până se obține o compoziție omogenă. Se fierbe compoziția până se îngroașă consistent. Se stinge focul, se adaugă untul tăiat în cuburi și se amestecă până acesta se topește și se încorporează uniform în budincă.
Se așază o folie de prospețime peste crema de vanilie și se lasă la răcit. După răcire se i ntroduce mixerul în budinca de vanilie și se mixează pentru a-i conferi cremozitate.
Sursa: Chefi la cuțite
Cold Brew – cafeaua preparată cu apă rece
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook