Făina este considerată a fi un aliment care îngrașă, iar pâinea este făcută din făină. Astfel, deși pâinea și produsele de patiserie sunt delicioase, ele trebuie consumate cu moderație, căci se pot transforma ușor în colăcei pe abdomen. De fapt, nu făina este cea care îngrașă neapărat, ci consumul exagerat al acesteia. Pentru a evita această problemă, propunem o rețetă de chifle fără făină.
100g de pâine albă conțin 295 de calorii, deci o felie de pâine făcută numai din făină rafinată conține nu mai puțin de 77 de calorii. De asemenea, făina albă poate contribui la creșterea în greutate deoarece o digerăm rapid. Acest lucru scade senzația de sațietate care ne poate determina să mâncăm mai mult. Totuși, carbohidrații sunt un nutrient esențial pentru buna funcționare a organismului nostru. Optează mereu pentru „carbohidrați buni”, care nu cresc glicemia prea mult sau prea repede.
Ingrediente chifle fără făină:
3 ouă
½ ceașcă de cremă de brânză
½ linguriță de drojdie
un vârf de cuțit de sare
hârtie de copt
Mod de preparare:
Preîncălzește cuptorul la 180 de grade.
Separă albușurile și gălbenușurile. Într-un castron, amestecă brânza, drojdia și gălbenușurile, apoi sarea și albușurile într-un alt castron. Combină amestecurile fără să le bați. Ar trebui să obții un aluat ușor și omogen pe care îl împărți în bile mici.
În tava tapetată cu foaie de copt așază bilele. Coace 25 de minute, la 180 de grade.
Scoate chiflele din cuptor și pune-le pe un raft, pentru a se răci.
Sursa: Facebook, dcmedical.ro
Meserii dispărute în negura vremii. Liftier și omul ceasornic, printre ele
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook