Concurentul Alexandru Bădițoaia din echipa mov condusă de Chef Cătălin Scărlătescu a ales să gătească în confruntarea individuală din al 12-lea battle al sezonului 9 ”Chefi la cuțite”, o rețetă de spaghete aglio olio cu peperoncino și vinete. Rețeta sa devine astfel sursă de inspirație și pentru noi. Iată, în cele ce urmează, un preparat deosebit, care va face cinste cu brio oricărei mese.
Rețetă de spaghete aglio olio cu peperoncino și vinete – Ingrediente
200 gr spaghete, 30 ml ulei de masline extra virgin, 2 căței de usturoi, 2 ardei iuți uscati și pisați, ½ legătură de pătrunjel proaspăt, 1 vânătă, sare și piper, frunze proaspete de pătrunjel, pentru decor, felii subțiri de parmezan
Mod de preparare
Rețeta este cât se poate de ușoară și rapidă. Ingredientele de calitate, combinate armonios și în cantități optime, au înnobilat gustul rețetei. Iată ce simplu se prepară această rețetă. Aproape că și un copil o poate face.
Mai întâi se pune un vas cu apă la foc pentru fierberea pastelor. Pastele se fierb în modul clasic, așa cum este indicat pe ambalaj. Când apa începe să fiarbă se adaugă sarea și se amestecă până când aceasta se dizolvă. Se lasă din nou să atingă apa punctul de fierbere și se adaugă pastele. Spaghetele se vor fierbe cu 1-2 minute mai puțin decât este recomandat pe ambalaj, pentru că mai trec printr-un proces termic și în sosul în care vor fi introduse.
Cât timp se fierb pastele se pune o tigaie cu uleiul la încins. Se adaugă doi căței de usturoi decojiți, dar nestriviți și se lasă 1-2 minute, să aromatizeze uleiul. Se adaugă și ardeiul iute pisat mărunt și pătrunjel verde tocat. Se amestecă intens până se infuzează bine pătrunjelul verde, adăugând și câte puțină apă din vasul cu paste.
Apoi se scurg pastele și se adaugă în sosul de pătrunjel cu ardei peperoncino și usturoi. Se amestecă prin înclinarea tigăii pentru a se întrepătrunde spaghetele cu gustul sosului.
Vânăta se spală bine, se feliază subțire și se așază feliile pe o suprafață plană. Se presară sare peste ele și se lasă câteva minute să elimine din sucul amar. Se tamponează cu prosoape de hârtie absorbante, apoi se prăjesc într-o tigaie antiaderentă unsă foarte ușor cu ulei. Se rumenesc bine pe ambele părți.
Spaghetele se vor așeza în timpul servirii peste feliile de vinete rumenite la tigaie, iar deasupra se adaugă 2-3 felii subțiri de parmezan. Se decorează cu pătrunjel verde.
Sursa: Chefi la cuțite
Sos salsa făcut în casă. Rețeta clasică
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook