Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețetă senegaleză de pui cu ceapă și măsline

Rețetă senegaleză de pui cu ceapă și măsline
Chef Nicolai Tand a pregătit în platoul de la Neatza cu Răzvan și Dani o interesantă rețetă senegaleză de pui cu ceapă și măsline.

Așa cum ne-a obișnuit, Chef Nicolai Tand, ne-a încântat și de data aceasta cu un preparat delicios pe care îl putem testa și noi, o rețetă senegaleză de pui cu ceapă și măsline. Nu trebuie să ne sperie faptul că rețeta este inspirată din bucătăria senegaleză, ingredientele sunt cunoscute și în bucătăria românească. În plus, sunt la îndemâna tuturor.

Ingrediente pentru rețetă senegaleză de pui

1 kg pulpe superioare de pui

Pentru marinadă: 100 ml ulei de măsline

zeamă de lămâie

50 ml sos de soia

2 linguri de muștar

3 căței de usturoi

1 buc. mică de ghimbir

puțini fulgi de chili

sare și piper

ulei și unt pentru prăjit

1200 ml supă de vită

3 cepe mari

200 gr măsline

Pentru garnitură: 400 gr cuscus

1 vânătă

unt și ulei de măsline

sare și piper

Mod de preparare

Se începe cu prepararea marinadei în care trebuie să se odihnească pulpele de pui cel puțin o oră. Se amestecă într-un recipient uleiul de măsline cu zeama de lămâie, muștarul și sosul de soia. Se adaugă usturoiul curățat și tocat mărunt, ghimbirul curățat și tocat și o priză de fulgi de chili. Toate aceste ingrediente se procesează cu ajutorul blenderului și se transformă în pastă.

Pulpele de pui se masează bine cu această pastă, se acoperă și se dau la rece pentru o oră. După acest interval, se scurg și se trag la tigaie în unt cu ulei pentru a se sigila bine pe toate părțile. Se scot și se adaugă în supa de vită care fierbe într-un vas, la foc încet.

În grăsimea rămasă de la pulpe se călește ușor ceapa curățată și tocată. Când ceapa se pătrunde ușor se adaugă în vasul cu pulpele de pui și supă de vită. Se adaugă și măslinele ținute în apă rece, la desărat și se fierbe preparatul la foc încet aproximativ 2 ore.

Cum se prepară garnitura pentru rețetă senegaleză de pui

Se pune un vas cu 3 părți de apă la fiert, raportând la cantitatea de cuscus. Se adaugă și puțină sare. Când apa este fiartă, se toarnă peste cuscus, se acoperă cu un capac și se lasă la hidratat.

Vânăta se curăță, se toacă în cuburi și se presară cu sare. Se lasă așa câteva minute pentru a elimina sucul amărui. Se tamponează cuburile de vânătă cu prosoape de hârtie, apoi se trag la tigaie în unt topit cu puțin ulei. Se asezonează cu sare și piper.

Sursa: Chefi la cuțite

Carpaccio din pepene verde cu brânză de capră și perle de măsline cu pesto

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre