Simona Ionescu / Redactor Șef

Tort sărat fără coacere – alternativă șic la salata rusească

Tort sărat fără coacere – alternativă șic la salata rusească
Iubim salata de boeuf, și, de asemenea, adorăm varianta ei fără carne, celebra salată rusească. E timpul să uitați de modul tradițional de preparare a acesteia, și să o transformați într-o prăjitură sărată. Un fel de tort.

Rețeta aceasta pune la încercare imaginația oricărei gospodine. Ea se prepară cu legumele și zarzavaturile pe care le găsiți în casă, fără prea mare stres pentru a urma o anume listă de ingrediente. Apoi, fantezia intră în acțiune, pentru asamblare și decor. Nimic mai simplu! Cu mențiunea că, în final, rezultatul va fi cu adevărat spectaculos când veți prepara acest tort sărat fără coacere – alternativă șic la salata rusească.

Ingrediente pentru tort sărat fără coacere – alternativă șic la salata rusească

2 pachete de pâine pentru toast

500 gr de maioneză

2 conserve de sardine

1 cutie de porumb conservat

1 cutie de mazăre conservată

100g morcovi rași (2 morcovi mai mici)

100 g de ceapă (1 ceapă medie)

150 g de măsline

coriandru și oregano după gust

Mod de preparare

Scoateți pâinea din pungi și decupați-i coaja. Noi vă sfătuim să nu o aruncați, puteți pune peste ea puțin ulei și oregano și să o coaceți apoi în cuptor, rezultatul va fi o gustare delicioasă. Se tapetează o tavă de copt cu folie alimentară din plastic ori cu hârtie de copt. Separat, amestecați toate ingredientele cu maioneza, având grijă să lăsați deoparte câteva linguri de maioneză, pentru decor.

După ce ați pregătit tava, puneți în baza ei un strat din felii de pâine, apoi distribuiți deasupra din umplutura preparată anterior. Se alternează pâinea și umplutura până la epuizarea cantităților. După aceea, se dă la frigider timp de 1 oră pentru a se întări. După ce au trecut cele 60 de minute, plăcinta sărată fără coacere – alternativă șic la salata rusească se scoate din tavă și se unge cu maioneza păstrată pe toate laturile. În final se decorează cu boabe de porumb și alte zarzavaturi, după  imaginația fiecăruia.

Rețeta nu necesită sare, deoarece își va lua gustul din sardine.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre