Semințele de in au foarte multe calități nutriționale, dar, dincolo de acestea, sunt cel mai bun înlocuitor pentru ouă. Dacă aveți în plan rețete de prăjituri în perioada postului, dar, totodată, vreți să îl țineți, atunci cel mai simplu e să folosiți acest truc deosebit de eficient. El e dezvăluit de Loredana Vlad. Mamă a doi copii, aceasta publică constant rețete și trucuri de gătit deosebit de eficiente, pe contul ei de Instagram.
Cum se folosesc semințele de in ca înlocuitor de ouă
„Semințele de in sunt preferatele mele atunci când vine vorba de înlocuitori pentru ouă în diverse prăjituri, checuri, clătite. Cred că deja ați văzut că le folosesc des în rețete. Tot ce trebuie să faceți este să le râșniți înainte să le folosiți, apoi să puneți apă peste ele și să le lăsați să se hidrateze 10 min. La 1 lingură de semințe râșnite aveți nevoie de 3 linguri de apă. Vă recomand să râșniți fix cantitatea de care aveți nevoie, pentru că, dacă le lăsați râșnite într-un recipient mult timp, ele râncezesc și își pierd proprietățile”, a dezvăluit Loredana Vlad într-o postare recentă.
Mit despre Omega 3, demontat de dr. Bilic
Semințele de in sunt extrem de utile în reglarea tranzitului intestinal. Ele însă nu aduc aport de Omega 3, așa cum se credea. Asta, deoarece corpul nostru „știe” să preia aminoacizii aceștia doar din surse animale.
Nutriționistul Mihaea Bilic a desființat un mit legat de Omega 3. Degeaba consumați semințe de in sau alte produse vegetale care consum Omega 3, pentru că organismul nu va asimila nimic. „Omega 3 din semințele de in pe care toată lumea le râșnește nu poate fi absorbit de organism. Omega 3 se absoarbe doar din organisme animale. Așa suntem noi, oamenii, construiți…
La fel și calciul, fierul. E absorbit doar într-o cantitate foarte mică și nu ajunge pentru organism. Putem să stăm toată ziua la păscut, cot la cot cu văcuța, ea își ea din iarbă calciu, îl pune în lapte, noi, oamenii nu. Natura ne-a vrut superiori și ne-am dus în vârful piramidei, tocmai pentru ca acei nutrienți speciali, extrem de performanți, de care are nevoie în special creierul nostru ,nu mai pot fi obținuți din statutul de ierbivor”, a spus specialistul într-un podcast.
Sursa foto: Instagram
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook