Un deliciu pentru ultimele zile de toamnă: supă de morcovi condimentată, cu linte și nucă de cocos

Un deliciu pentru ultimele zile de toamnă: supă de morcovi condimentată, cu linte și nucă de cocos
Cremoasă, netedă și plină de proteine din linte, această supă ușor condimentată este un prânz confortabil perfect. Unul colorat frumos pe deasupra.

Nu veți irosi nimic din ingredientele pe care le folosiți în prepararea acestei supe de morcovi condimentată, cu linte și nucă de cocos. Păstrați vârfurile de morcovi pentru a le presăra deasupra cu coriandru, un strop de lapte de cocos și ulei de ardei iute și chimen. Acest preparate e unul care vă va încânta din toate punctele de vedere.

Ingrediente pentru supă de morcovi condimentată (2 porții)

2 lingurițe de ulei

1 linguriță de ghimbir ras

2 căței de usturoi, tocați mărunt

1 linguriță de semințe de chimen

1 linguriță de chimen măcinat

1 linguriță de coriandru uscat măcinat

1 linguriță de turmeric

325 g de morcovi (aproximativ 3 morcovi medii)

125 g de linte roșie

500 ml de bulion vegetal

1 cutie de lapte de nucă de cocos (păstrați 1 lingură pentru servire)

Pentru servire: ulei de ardei iute și chimen

coriandru proaspăt tocat

morcovi tocați mărunt

lapte de nucă de cocos

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sarah | Vegan Recipes (@sarahsveganrecipes)

Mod de preparare

Adăugați uleiul, usturoiul, ghimbirul și condimentele într-o oală mare și înmuiați-le timp de câteva minute. Adăugați morcovul și amestecați pe foc timp de câteva minute înainte de a adăuga lintea. 

Puneți apoi și bulionul vegetal și aduceți la temperature de fierbere. Fierbeți la foc mic timp de aproximativ 25 de minute sau până când morcovii sunt bine fierți. Adăugați laptele de nucă de cocos în oală și încălziți-l pe foc timp de câteva minute înainte de a amesteca totul, până la omogenizare, într-un blender sau folosind un blender vertical.

Supa de morcovi condimentată, cu linte și nucă de cocos se potrivește cu arome și sare după gust. Serviți în farfurii adânci, acoperită fiecare porție cu laptele de cocos, uleiul de ardei iute și chimen, coriandru și vârfurile de morcovi. Pont: pentru a face uleiul de ardei iute și chimen, adăugați câteva lingurițe de ulei într-o tigaie și încălziți ușor. Adăugați 1/2 linguriță de semințe de chimen și 1/2 linguriță de fulgi de ardei iute și sotați-le timp de un minut pentru a se infuza.

Sursa: Instagram

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre