A apărut o nouă tendinţă în materie de specialităţi culinare: consumarea legumelor ca desert.

Noua modă în bucătărie: legume la desert

O mulțime de preparate au devenit deja populare în rândul gurmanzilor: prăjitura de morcovi sau plăcinta de cartofi dulci. Bucătării s-au decis să includă în rândul felurilor dulci de mâncare legume precum castraveţii, vinetele, sfecla, ţelina, cartofii, porumbul, ciupercile şi roşiile, scrie Food Technology magazine.

  • Un desert constând în vinete trase în ciocolată ar putea să pară şocant într-un restaurant din America și, probabil şi în România. În Italia, ţara de provenienţă, această combinaţie nu este însă o descoperire recentă.
  • Un desert indian numit “halwa de cartofi” este o alegere excentrică într-un restaurant din Newport Beach, crede bucătarul şef Shachi Mehra, dar în cultura indiană este chiar banal.
  • Să adaugi legume într-un desert înseamnă să îţi ajuţi organismul cu vitamine, minerale, antioxidanţi, proteine şi fibre.
  • De la varietăţi culinare vegane, până la meniuri complicate, bucătarii folosesc o gamă largă de legume tăiate, tocate, rase şi făcute piure. În unele cazuri, legumele cu texturi asemănătoare pot fi folosite în locul fructelor, astfel încât merele sau perele sunt înlocuite cu vinetele.
  • Aceste idei culinare provin fie din culturi exotice, fie din tradiţii bine păstrate. Este cunoscut faptul că mulţi bucătari adaugă în unele preparate legume dulci în mod natural, precum sfecla, pentru înlocuirea zahărului.
  • Cât despre alegerea legumelor pentru desert, specialiştii cred că singura limită este imaginaţia pentru că nu există o listă cu legume care nu ar putea să devină deserturi delicioase.

Care sunt cauzele apariției urticariei

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp