Simona Ionescu / Redactor Șef

O nouă modă în bucătărie: legume la desert

O nouă modă în bucătărie: legume la desert
Multe persoane de pe glob sunt preocupate de sănătea lor și de un stil de viață sănătos. Pentru ei, bucătarii un inventat desertul cu legume. O nouă modă în bucătărie.

A apărut o nouă tendinţă în materie de specialităţi culinare: consumarea legumelor ca desert.

Noua modă în bucătărie: legume la desert

O mulțime de preparate au devenit deja populare în rândul gurmanzilor: prăjitura de morcovi sau plăcinta de cartofi dulci. Bucătării s-au decis să includă în rândul felurilor dulci de mâncare legume precum castraveţii, vinetele, sfecla, ţelina, cartofii, porumbul, ciupercile şi roşiile, scrie Food Technology magazine.

  • Un desert constând în vinete trase în ciocolată ar putea să pară şocant într-un restaurant din America și, probabil şi în România. În Italia, ţara de provenienţă, această combinaţie nu este însă o descoperire recentă.
  • Un desert indian numit “halwa de cartofi” este o alegere excentrică într-un restaurant din Newport Beach, crede bucătarul şef Shachi Mehra, dar în cultura indiană este chiar banal.
  • Să adaugi legume într-un desert înseamnă să îţi ajuţi organismul cu vitamine, minerale, antioxidanţi, proteine şi fibre.
  • De la varietăţi culinare vegane, până la meniuri complicate, bucătarii folosesc o gamă largă de legume tăiate, tocate, rase şi făcute piure. În unele cazuri, legumele cu texturi asemănătoare pot fi folosite în locul fructelor, astfel încât merele sau perele sunt înlocuite cu vinetele.
  • Aceste idei culinare provin fie din culturi exotice, fie din tradiţii bine păstrate. Este cunoscut faptul că mulţi bucătari adaugă în unele preparate legume dulci în mod natural, precum sfecla, pentru înlocuirea zahărului.
  • Cât despre alegerea legumelor pentru desert, specialiştii cred că singura limită este imaginaţia pentru că nu există o listă cu legume care nu ar putea să devină deserturi delicioase.

Care sunt cauzele apariției urticariei

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre