Simona Ionescu / Redactor Șef

Rețeta momentului: Răcituri din carne de pui – Așa se face corect

Rețeta momentului: Răcituri din carne de pui – Așa se face corect
Alternativa la piftiile tradiționale din carne de porc e la îndemână: carnea de pui face treabă la fel de bună.

Răciturile sunt adevărate porții de vitamine și tinerețe. Conțin colagen și e bine să fie mâncate pentru sănătatea organismului. În plus, în sezonul recem sunt ideale și pentru stimularea imunității.

Ingrediente pentru răcituri din carne  de pui

1 kg picioare pui

1 kg gâturi pui

1 kg piept pui

1/2 kg morcov

1/2 kg rădăcină păstârnac

1/2 kg rădăcină pătrunjel

1 căpățână usturoi

sare

Mod de preparare

Punem ghearele, gâturile și pieptul de pui într-o oală încăpătoare. Curățăm rădăcinoasele, dacă sunt mari le tăiem în două și le adăugăm în oală. Completăm cu apă. Lăsăm la fiert la foc mic, până când carnea este foarte bine fiartă și începe să cadă de pe os. Pieptul de pui fierbe mai repede și va trebui scos mai înainte. Când carnea și legumele sunt foarte bine fierte le scoatem cu o supieră deoparte. Curățăm usturoiul, îl pisăm mărunt și îl adăugăm în zeamă. Adăugăm și sare după gust.

Gustăm supa obținută și dacă este cazul mai adăugăm sare sau usturoi. Strecurăm zeama și îndepărtăm resturile de carne și legume. Dacă doriți, pentru siguranță, înainte de a strecura supa puteți adaugă un pliculeț de gelatină. Punem răcitura în vase. Dacă doriți să o serviți că aperitiv la masă festivă folosiți niște forme mai speciale. Cele de savarine de exemplu merg foarte bine. Punem o lingură de răcitura pe fundul formei, morcovii fierți îi tăiem cu un decupator în formă de stea și îi așezăm în formă.

Decorăm și cu câteva frunzulițe de pătrunjel pentru un aspect frumos. Dăm câteva secunde la congelator că să se închege. Tăiem pieptul de pui cubulețe și îl așezăm deasupra. Mai adăugăm câteva feliuțe de morcov apoi turnăm răcitura până când forma este aproape plină. Puteți să mai adăugați niște pătrunjel pentru puțină culoare Dăm formele la frigider peste noapte. Ideal ar fi să o lăsăm cel puțin 24 ore că să fie bine închegate, arată Caietulcuretete.ro.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre