Simona Ionescu / Redactor Șef

Gala Capital „Performerii anului 2021”. Cel mai așteptat eveniment a adunat crema României sub același acoperiș

Gala Capital „Performerii anului 2021”. Cel mai așteptat eveniment a adunat crema României sub același acoperiș
Revista Capital premiază anual performanțele celor care contribuie pozitiv la dezvoltarea întregii societăți. Anul acesta, la Gala Capital „Performerii anului 2021”, cei mai buni din cele mai importante domenii au primit prestigioase diplome.
Revista Capital i-a ales pe cei mai buni dintre cei mai buni, incluzând și un premiu pentru „Vedeta anului 2021”. În urma voturilor adunate de la cititori, lista fruntașilor a arătat astfel:

Dani Oțil și Răzvan Simion, premiul „Vedeta anului 2021”

Neața cu Răzvan și Dani”, emisiunea care se ocupă de orele de matinal la Antena 1, i-a propulsat pe cei doi prezentatori – Răzvan Simion și Dani Oțil în fruntea celor mai îndrăgiți realizatori din televiziune. Cei doi au urcat pe scenă pentru a-și primi diplomele vizibil emoționați.

S-au „luptat” pentru acest titlu cu rivalii Cătălin Măruță (Pro TV),  Teo Trandafir (Kanal D), Marin Barbu (n. Nea Mărin, Antena 1) și Iuliana Tudor (TVR).

Teo a trimis un mesaj video de mulțumire pentru nominalizare, iar Iuliana Tudor a urcat pe scenă și a vorbit despre păstrarea tradiților și rădăcinilor prin folclor, dar și despre performanțele TVR.

„Mă onorează foarte tare invitația și această nominalizare. Eu reprezint o lume care pare cumva trecută pentru noi, cei de astăzi. Rostul meu la TVR a fost să continui ce au făcut marii realizatori de dinaintea mea. Dacă am reușit probabil că se datorează milioanelor de telespectatori. Cultura tradițională din România este importantă în primul rând pentru cei tineri. Ei trebuie să știe că avem o istorie, o tradiție”, a spus Iuliana Tudor.

Categoria ”Realizatorul TV al anului 2021”: premiant surpriză!

Jurnalistul Marius Tucă, cunoscut pentru emisiunile „Marius Tucă show”, dar și pentru bretelele pe care le-a purtat în fiecare ediție ani la rând, a fost votat ca fiind preferatul cititorilor Capital.

„Am constatat în acești doi ani de pandemie că ni s-au cam luat drepturile și libertățile în fiecare zi. Și noi am fost de acord. Îi rog pe mai tinerii jurnaliști să nu mai ia nimic de rumegat din partea statului. Să trăiți domnul Ciolacu! M-am hotărât să fac un club de presă. Dar nu Clubul Român de Presă. Ci Clubul Ziariștilor Români. S-a constatat că acea carantină de două luni de zile nu a produs niciun efect și a fost total inutilă. O să anunț în curând când se pot face înscrierile”, a declarat Tucă la primirea premiului.

La același premiu a fost nominalizat și Victor Ciutacu, de la România TV, cât și Răzvan Dumitrescu (Antena 3), Silviu Mănăstire (B1 TV) și Andreea Crețulescu (România TV).

Emoțiile cele mai mari au fost la decernarea premiului pentru „Politicianul anului 2021”

Marcel Ciolacu, George Simion, Florin Cîțu, Adina Vălean și Dacian Cioloș au fost cele cinci personalități pe care echipa Capital le-a considerat a fi personalitățile politice cu cel mai mare impact asupra românilor în 2021.

Voturile l-au arătat fruntaș pe liderul social-democraților, Marcel Ciolacu

Dan Andronic, patronul Editurii Evenimentul Zilei și Capital, i-a înmânat premiul lui Marcel Ciolacu pe scena Galei.

„Avem o situație complicată în România. Eu mă bucur că am intrat într-o zonă de stabilitate politică. Îmi doresc să ajungem și într-o situație de eficiență guvernamentală. Sper ca anul acesta să livrăm românilor ce așteaptă de la noi. Și mediului de afaceri. Când vorbim despre aceste facturi, toată lumea vorbește despre consumatorul casnic. Oamenii vor rămâne fără locuri de muncă dacă nu intervenim rapid pentru IMM-uri. Mulțumesc mult pentru această onoare și repet, nu știu cât să mă bucur sau să fiu trist”, a spus Marcel Ciolacu, președinte PSD.

Top 5 cei mai buni manageri de afaceri din România

Categoria ”Managerul anului 2021” a fost câștigată de Directorul External Affairs al Philip Morris România, Dragoș Bucurenci.

Fosta prezentatoare TV, Emma Zeicescu, a ridicat premiul în numele colegului său, Dragoș Bucurenci.

Cunoscut marelui public ca jurnalist și activist civic, fondator al ONG-ului Mai Mult Verde, Dragoș Bucurenci este absolvent MBA al Stanford Graduate School of Business și fost consilier de comunicare la Comisia Europeană.

În 2019, Dragoș s-a alăturat Philip Morris România ca Director de Comunicare, apoi a preluat funcția de Director External Affairs. Intrarea lui în echipa colosului PMI s-a produs într-un moment-cheie, în care compania și-a propus să construiască un viitor fără fum (n.r. prin dispozitive de încălzire a tutunului).

Pe lista numelor importante din lumea afacerilor s-au numărat și:

  • Aida Nechifor, Merlins: „Anul 2021 a fost anul autodepășirii. Împreună cu partenerul meu, Alex, și alături de super echipa Merlin’s, am reușit să finalizăm investiția de 11 milioane de euro într-o nouă unitate de producție băuturi răcoritoare. De asemenea, am reușit să avem o creștere de peste 50% a cifrei de afaceri”, a declarat, în exclusivitate pentru Revista Capital, Ruxandra Alexianu.

  • Loredana Apreutese, transporturi, International Alexander și firma Vio Transgrup – prima companie certificată Tapa1 din România.
  • Diana Cîțu, Directorul general al Reciclad’OR.

Personalități alese pe sprânceană

În cadrul acestei Gale, mai multe personalități ale României au fost prezente. Puteți vedea topul celor mai buni medici din țară, dar și alte VIP-uri, în galeria foto de mai jos sau VIDEO, AICI:

 

Spadasina Ana Maria Brânză
Elisabeta Lipă
Dr. Adrian Marinescu
Dr. Gabriel Diaconu, psihiatru
Codin Maticiuc si iubita sa
Lia Olguța Vasilescu și Marcel Ciolacu
Prof. Dr. Cătălin Cîrstoiu, manager al Spitalului Universitar din București
Codin Maticiuc
Prof. Dr. Mircea Gorgan, manager spital „Bagdasar Arseni” din Capitală.
Reprezentanții companiei Erbașu
Jurnalistul Robert Turcescu
Florea Group
Virgil Munteanu (centru), directorul executiv al Editurii Evenimentul zilei și Capital

 

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre