Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum alegi cel mai bun fotoliu pentru acasă. Idei de la specialiști

Cum alegi cel mai bun fotoliu pentru acasă. Idei de la specialiști
După o zi grea, simți nevoia să te afunzi într-un fotoliu pufos, iar în weekend vrei să iei o carte sau telecomanda și să stai relaxat. Cum alegi cel mai bun fotoliu pentru casă ta? Îl cumperi după preț, după culoare sau ai un plan. Idei de la specialiști.

Fotoliu pentru alăptat

Fotoliul pentru alăptat este perfect pentru casele unde există copilași. Fotoliul pentru alăptat poate fi utilizat atunci când mămica își alăptează copilul, atunci când vrea să adoarmă copilul în brațe sau atunci când vrea să se relaxeze după ore bune de muncă. Fotoliul pentru alăptat are diferite funcții și nivele de reglaj care să ajută la sporirea confortului mămicii și a copilului. Acesta are și un taburel pentru picioare care ajută la găsirea posturii perfecte de alăptare dar și pentru relaxarea mamei sau pentru adormirea bebelușului. Reglajele spătarului oferă suportul lombar de care mămică are nevoie când alăptează sau când stă cu micuțul în brațe.

Fotoliu, materialele utilizate

Indiferent ce model de fotoliu alegi, specialiștii vă recomandă  să nu faceți rabat de la calitate. Ar trebui un fotoliu fabricat din materiale rezistente astfel încât produsul să reziste ani buni, fără defecțiuni sau deteriorări.

Cadrul fotoliului

Fotoliul trebuie să aibă un cadru rezistent dacă vrei că acesta să reziste la utilizări multiple. Cu cât cadrul este mai rezistent, cu atât fotoliul o să reziste mai mulți ani, fără probleme. Optează pentru fotolii cu cadrul rezistent din lemn masiv sau metal. Cadrul este unul din piesele de rezistență ale unui fotoliu, iar un fotoliu cu un cadru fragil nu va putea să reziste greutății la care este supus.

Tapițeria fotoliului

Tapițeria fotoliului este și ea foarte importantă. Contribuie la aspectul fotoliului, la rezistența la uzură și la confort (întră în contact cu pielea). Tapițeria fotoliului poate fi din materiale naturale sau materiale sintetice. Recomandarea specialiștilor este să vă oriententați către materiale naturale precum inul, bumbacul sau pielea naturală. Materialele textile naturale lasă pielea să respire atunci când stai pe ele, în schimb, sunt mai sensibile dacă le murdărești.

Fotoliu, umplutură

Materialul cu care sunt umplute pernele, șezutul și spătarul este de o importantă deosebită. În funcție de acesta, va depinde gradul de confort resimțit. Umplutura poate fi naturală sau sintetică. Umplutură cu puf natural (de gâscă) este o variantă mai costisitoare, însă și cea mai bună pentru că oferă un grad ridicat de confort. Umplutura artificială este cea mai răspândită variantă pentru că are are un preț mai avantajos și oferă fermitate pernelor.

Finisajele și aspectul fotoliului

Finisajele și aspectul fotoliului contribuie la conturarea camerei și trebuie să fie în stilul camerei respective. Nu este obligatoriu că fotoliul să fie din același set cu cnapeaua, însă acesta trebuie să se potrivească cu stilul camerei respective și uneori chiar să creeze contrast cu celelate piese din cameră.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre