Simona Ionescu / Redactor Șef

Cum amenajezi grădina, pas cu pas

Cum amenajezi grădina, pas cu pas
O grădină amenajată lângă casă este foarte plăcută ochiului, dar și un loc de relaxare pentru toată familia. În plus, chiar grădinăritul este o activitate plăcută atunci când te-ai săturat să stai cu ochii în calculator sau la televizor. Cum amenajezi grădina, pas cu pas.

Pasul 5. Stabilirea căilor de acces care trebuie să deservească nevoilor de deplasare și, totodată, să fie în armonie cu designul grădinii. În funcție de stilul ales, poți opta pentru cărări de lemn, cu plăci de marmură sau gresie ori doar cu pietriș.

Pasul 6. Plantarea florilor și a pomilor. Sapă câteva gropi în funcție de numărul de flori sau de pomi aleși și adaugă în groapă puțin pământ fertil pentru a le ajuta să se prindă mai ușor. Udă cu apă din abundență în primele săptămâni, astfel încât să facilitezi procesul de înrădăcinare. O variantă mai simplă este alegerea unor plante în ghivece, pe care trebuie doar să amplasezi în diferite locuri din grădină. Ține cont de faptul că cele mai potrivite perioade pentru plantare sunt primăvara și toamna.

Pasul 7. Montarea materialelor auxiliare. Pentru o zonă de relaxare alege un balansoar sau o băncuță, iar dacă vrei să organizezi petreceri în aer liber, contruiește un grătar. Adaugă o masă și câteva scaune, un loc de joacă pentru copii, o fântână arteziană sau un iaz și nu uită să iei în calcul și sistemele de iluminat. Pentru depozitarea uneltelor și a sculelor necesare pentru întreținerea ulterioară a grădinii poți chiar să amenajezi și un spațiu de depozitare.

Ce stil de grădină alegi

  • Grădinile rustice sunt pline de verdeață și de culoare, iar elementul central este reprezentat de lemn. Poți folosi lemnul pentru decorarea potecii, pentru construirea unui foișor sau chiar a unui leagăn. În plus, poți să folosești câteva obiecte din lemn că să creezi un spațiu pentru luat masa. Scaunele sau taburetele din lemn, în special cele lucrate manual, sunt ideale dacă vrei să creezi o grădina în stil rustic.
  • Stilul franțuzesc. Simetria și ordinea sunt două dintre trăsăturile principale ale unei grădini în stil franțuzesc. Cărările din pietre și tufișurile verzi cu forme geometrice nu ar trebui să lipsească din grădina ta. Adaugă puțină culoare cu câteva plante în nuanțe vii, iar dacă vrei o notă cât mai autentică, plantează în curte tufișuri cu lavandă care te duc cu gândul la acele câmpii întinse pline cu lavandă din Provence. O altă trăsătură importantă este perfecțiunea, așa că trebuie să îngrijești în mod regulat pomii și plantele din grădina. Pomii trebuie plantați în linie dreapta, iar florile trebuie să fie organizate astfel încât să formeze modele geometrice. Nuanțele care trebuie să predomine sunt roz, alb, violet și albastru deschis.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre